שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פשטידת בטטה / ג'ייקוב שגיב


חומרים (6 מנות)
2-3 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
4 כפות שמן זית
6 ביצים גדולות
3 כפות גדושות קורנפלור
1 כוס חלב
100 גרם גבינה 9%
150 גרם גבינת שמנת 30%
100 גרם גבינת טובורג 5% (או קוטג' 5% )
100 גרם לבנה
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 גביע שמנת חמוצה
קורט אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה
  1. הבטטות: מניחים את פרוסות הבטטה ושמן הזית בכלי למיקרוגל, מכסים ומבשלים בחום מירבי 5 דקות. הבטטה צריכה להיות רכה מעט. מניחים להצטנן מעט.
  2. הבלילה: טורפים את הביצים (אפשר במיקסר).
  3. מערבבים את הקורנפלור במחצית מכמות החלב ומוסיפים לביצים, מוסיפים את הגבינות אחת אחרי השניה כשהמיקסר ממשיך לערבל. מוסיפים את שארית החלב ומחצית מהגבינה הצהובה יחד עם אגוז המוסקט.
  4. הרכבת הפשטידה: מניחים את הבטטות בתבנית בקוטר 28 ס"מ, שופכים את הבלילה מעל, מערבבים כדי שהבטטה תצוף בתוך הבלילה, מפזרים את שארית הגבינה הצהובה ומקשטים בפרוסות בטטה חצויות.
  5. אופים במרכז התנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות למשך 25-30 דקות עד שהפשטידה יציבה. מצננים מעט, מוציאים מהתבנית ומגישים חמים.

 

חזרה