|
|
|
|
פשטידת בטטה
/ ג'ייקוב שגיב
|
חומרים (6 מנות)
|
2-3 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. |
4 כפות שמן זית |
6 ביצים גדולות |
3 כפות גדושות קורנפלור |
1 כוס חלב |
100 גרם גבינה 9% |
150 גרם גבינת שמנת 30% |
100 גרם גבינת טובורג 5% (או קוטג' 5% ) |
100 גרם לבנה |
100 גרם גבינה צהובה מגורדת |
1 גביע שמנת חמוצה |
קורט אגוז מוסקט טחון |
אופן ההכנה |
- הבטטות: מניחים את פרוסות הבטטה ושמן הזית בכלי למיקרוגל, מכסים ומבשלים בחום מירבי 5 דקות. הבטטה צריכה להיות רכה מעט. מניחים להצטנן מעט.
- הבלילה: טורפים את הביצים (אפשר במיקסר).
- מערבבים את הקורנפלור במחצית מכמות החלב ומוסיפים לביצים, מוסיפים את הגבינות אחת אחרי השניה כשהמיקסר ממשיך לערבל. מוסיפים את שארית החלב ומחצית מהגבינה הצהובה יחד עם אגוז המוסקט.
- הרכבת הפשטידה: מניחים את הבטטות בתבנית בקוטר 28 ס"מ, שופכים את הבלילה מעל, מערבבים כדי שהבטטה תצוף בתוך הבלילה, מפזרים את שארית הגבינה הצהובה ומקשטים בפרוסות בטטה חצויות.
- אופים במרכז התנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות למשך 25-30 דקות עד שהפשטידה יציבה. מצננים מעט, מוציאים מהתבנית ומגישים חמים.
| חזרה | | |