שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט חצילים בחמאת בוטנים / שרית סרדס-טרוטינו

את הסלט הזה קשה למצוא במסעדות הסודניות, אבל הוא נפוץ מאוד בבישול הביתי. הסודנים קוראים לסלט הזה "שחור‭,"‬ לא משום צבעו (שאינו שחור כלל‭,(‬ אלא כרמז לירק שממנו הוא עשוי.


חומרים (4 מנות)
4 חצילים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
בצל, קצוץ דק
עגבנייה בשלה, קלופה וקצוצה
4 כפות שמן
1/2 קופסת חמאת בוטנים
מלח
אופן ההכנה
  1. מבשלים את קוביות החצילים הקלופים במעט מים ומלח. אחרי שהחצילים מתרככים, מסננים וסוחטים אותם מהנוזלים ומועכים למחית.
  2. מוסיפים למחית את הבצל והעגבנייה הקצוצים, שמן וחמאת בוטנים. מערבבים היטב.
  3. מעבירים את המחית לסיר ומבשלים בעדינות על אש נמוכה עוד כ‭10-‬ דקות תוך ערבוב, כדי שהממרח לא יידבק.
  4. אפשר להגיש חם או קר, על פרוסה או בפיתה.

חזרה