מושקל-תבשיל עוף
/ שרית סרדס-טרוטינו
תבשיל עוף וירקות, הגרסה הסודנית לגיבץ.' עוף המכוסה ברוטב של ירקות מבושלים, שנהוג לאכול עם אורז לבן.
|
חומרים (4 מנות)
|
עוף שלם מחולק למנות |
בצל קצוץ |
2 עגבניות קלופות וקצוצות |
קישוא פרוס לפרוסות בגודל חצי אצבע |
חציל חתוך לקוביות גדולות |
גזר פרוס |
3 גמבות בשלושה צבעים |
4-5 שיני שום קצוצות |
מלח, כמון וזרעי כוסברה לפי הטעם |
שמן |
1/4 כוס מים |
אופן ההכנה |
- מנקים את העוף ומבשלים בסיר עם כוס מים ומעט שמן, עד שהעוף מתרכך.
- בינתיים, בסיר אחר, מטגנים בצל קצוץ בשמן. מוסיפים את העגבניות הקצוצות. מוסיפים את המים ושאר הירקות ומבשלים על אש נמוכה עד שהירקות מתרככים.
- מעבירים את העוף המבושל לסיר הירקות, מוסיפים את השום ואת התבלינים, ומבשלים עד שהכל הופך לרוטב.
- מגישים חם, עם אורז לבן.
|
חזרה |