שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מושקל-תבשיל עוף / שרית סרדס-טרוטינו

תבשיל עוף וירקות, הגרסה הסודנית לגיבץ‭.'‬ עוף המכוסה ברוטב של ירקות מבושלים, שנהוג לאכול עם אורז לבן.


חומרים (4 מנות)
עוף שלם מחולק למנות
בצל קצוץ
2 עגבניות קלופות וקצוצות
קישוא פרוס לפרוסות בגודל חצי אצבע
חציל חתוך לקוביות גדולות
גזר פרוס
3 גמבות בשלושה צבעים
4-5 שיני שום קצוצות
מלח, כמון וזרעי כוסברה לפי הטעם
שמן
1/4 כוס מים
אופן ההכנה
  1. מנקים את העוף ומבשלים בסיר עם כוס מים ומעט שמן, עד שהעוף מתרכך.
  2. בינתיים, בסיר אחר, מטגנים בצל קצוץ בשמן. מוסיפים את העגבניות הקצוצות. מוסיפים את המים ושאר הירקות ומבשלים על אש נמוכה עד שהירקות מתרככים.
  3. מעבירים את העוף המבושל לסיר הירקות, מוסיפים את השום ואת התבלינים, ומבשלים עד שהכל הופך לרוטב.
  4. מגישים חם, עם אורז לבן.
חזרה