עוגדי - עוגת וניל בחושה פשוטה
/ גדי המל
עוגת וניל בחושה פשוטה שילדים אוהבים מאוד. כדי שהעוגה תעלה גבוהה ויפה בתבנית עגולה מבלי לצנוח, עוטפים את העוגה בעיתון רטוב, קושרים סביב-סביב בעזרת חוט שפגט ומכניסים לתנור. העיתון מסייע לחימום אחיד של העוגה ומונע את נפילתה עם סיום האפייה.
מרכיבים לעוגה בתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ או 3 תבניות אינגליש.
|
חומרים
|
2 ביצים L |
1 כוס (200 גרם) סוכר |
2 כפות שמן קנולה/תירס |
1.5 כוסות חלב קר |
200 מ"ל יוגורט 3% או כל יוגורט דל שומן |
2.5 כוסות (350 גרם) קמח לבן |
1 שקיק (10 גרם) אבקת אפיה |
1 כפית מחוקה אבקת סודה לשתייה |
2 שקיקים סוכר וניל |
לשימון: מעט חמאה מומסת או שמן קנולה |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבניות במעט חמאה מומסת או שמן קנולה.
- מקציפים בקערה ביצים וסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה.
- מוסיפים שמן, חלב ויוגורט ומקציפים עד לקבלת עיסה אחידה.
- בקערה בינונית מערבבים מרכיבים יבשים: קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וסוכר וניל.
- מאחדים את שתי התערובות ומקציפים במהירות איטית, עד לאיחוד - ולא מעבר לכך.
- יוצקים לתבנית/תבניות, מכניסים לתנור ואופים 30-40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.
|
חזרה |