סלט זיתים חם
/ אבנר לסקין
מנה זו יכולה להיות מוגשת כסלט או כתוספת חמה לצד דג או בשר
|
חומרים (4 מנות)
|
2 כפות שמן זית |
1 בצל לבן בינוני קצוץ דק |
3 שיני שום קצוצות דק |
5 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לפרוסות דקות |
400 גרם זיתים שחורים יווניים ללא חרצנים מסוג טאסוס |
1 כף עלי תימין |
1 כפית מלח |
1/2 כפית פלפל שחור גרוס |
1 סלסילה עגבניות שרי חתוכות לרבעים |
2 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות בגודל של 1.5 ס"מ |
אופן ההכנה |
- במחבת גדולה שמים שמן זית, בצל, שום וסלרי על להבה גבוהה ומבשלים יחד במשך 4 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים זיתים, עלי תימין, מלח, פלפל ועגבניות ומבשלים 3 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את עגבניות השרי והעגבניות החתוכות ומבשלים 4 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
- מגישים מיד.
|
חזרה |