שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טארט בצל וצנוברים / אבנר לסקין

טארט בצל שניתן להכין בתבנית טארט או כמנות אישיות (טארטלטים)


חומרים (6 מנות)
לבצק:
90 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
1 ביצה
1 כף מים קרים
180 גרם קמח לבן
למילוי:
1 כף שמן זית כתית מעולה
600 גרם בצל לבן, פרוס דק
2 שיני שום קצוצות דק
2 כפות עלי תימין טרי
80 גרם צנוברים
1 כפית מלח
אופן ההכנה
  1. מכניסים את החמאה ואת המלח לקערת מעבד המזון ומפעילים למשך כ-2 דקות.
  2. עוצרים את מעבד המזון ומוסיפים את הביצה, את המים וחצי מכמות הקמח. מעבדים במשך 2 דקות נוספות, עד שהבצק אחיד וחלק.
  3. עוצרים את מעבד המזון ומוסיפים את שאר הקמח. ממשיכים לעבד במשך דקה עד שנוצר כדור בצק.
  4. מוציאים את הכדור מן הקערה ועוטפים אותו בניילון נצמד. יש לשמור בקירור לפני השימוש במשך 30 דקות לפחות.
  5. להכנת תערובת הבצל מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומאדים את הבצל, את השום ואת עלי התימין על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב. מבשלים במשך 50-40 דקות עד שהתערובת מקבלת גוון זהוב. מורידים מהאש, מוסיפים פנימה צנוברים ומלח, מערבבים היטב ומצננים לטמפרטורת החדר.
  6. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק במערוך לעלה בעובי של כ-4 מ"מ. מרפדים תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ בבצק המרודד. חותכים את השוליים ושומרים את שאריות הבצק בניילון לפעם הבאה.
  7. ממלאים את התבנית בתערובת הבצל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35 דקות.
  8. מגישים חם וטרי.
חזרה