טארט בצל וצנוברים
/ אבנר לסקין
טארט בצל שניתן להכין בתבנית טארט או כמנות אישיות (טארטלטים)
|
חומרים (6 מנות)
|
לבצק: |
90 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות |
1/2 כפית מלח |
1 ביצה |
1 כף מים קרים |
180 גרם קמח לבן |
למילוי: |
1 כף שמן זית כתית מעולה |
600 גרם בצל לבן, פרוס דק |
2 שיני שום קצוצות דק |
2 כפות עלי תימין טרי |
80 גרם צנוברים |
1 כפית מלח |
אופן ההכנה |
- מכניסים את החמאה ואת המלח לקערת מעבד המזון ומפעילים למשך כ-2 דקות.
- עוצרים את מעבד המזון ומוסיפים את הביצה, את המים וחצי מכמות הקמח. מעבדים במשך 2 דקות נוספות, עד שהבצק אחיד וחלק.
- עוצרים את מעבד המזון ומוסיפים את שאר הקמח. ממשיכים לעבד במשך דקה עד שנוצר כדור בצק.
- מוציאים את הכדור מן הקערה ועוטפים אותו בניילון נצמד. יש לשמור בקירור לפני השימוש במשך 30 דקות לפחות.
- להכנת תערובת הבצל מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומאדים את הבצל, את השום ואת עלי התימין על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב. מבשלים במשך 50-40 דקות עד שהתערובת מקבלת גוון זהוב. מורידים מהאש, מוסיפים פנימה צנוברים ומלח, מערבבים היטב ומצננים לטמפרטורת החדר.
- על משטח מקומח, מרדדים את הבצק במערוך לעלה בעובי של כ-4 מ"מ. מרפדים תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ בבצק המרודד. חותכים את השוליים ושומרים את שאריות הבצק בניילון לפעם הבאה.
- ממלאים את התבנית בתערובת הבצל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35 דקות.
- מגישים חם וטרי.
|
חזרה |