שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

צלעות טלה / אסף גרניט


חומרים
צלעות טלה
צרור מנגולד טרי ושטוף
צרור תרד טרי ושטוף
שן שום פרוסה דק
1/2 כרשה (החלק הלבן בלבד) חתוכה לטבעות דקות
8 כפות שמן זית
מיץ מ‭4-‬ לימונים
מלח ים, פלפל שחור טחון טרי
1/2 כפית כורכום ‭5-4‬ ענפי טימין (לא חובה)
לרוטב:
2 כפות טחינה גולמית כף אריסה כף לימון כבוש
לקישוט:
‭5-4‬ עגבניות שרי ‭5-2‬ בצלצלי שאלוט
אופן ההכנה
  1. במחבת גדולה מטגנים את הכרשה והשום בחצי מכמות שמן הזית. כשהם מזהיבים מוסיפים את התרד והמנגולד וממשיכים לאכול. מוסיפים את מיץ הלימון, המלח, הפלפל והכורכום. מוסיפים כחצי כוס מים ומניחים לתרד ולמנגולד להתבשל ולהתרכך.
  2. בינתיים מטפטפים מעט שמן על עגבניות השרי והבצלצלים ומשחימים אותם בתנור.
  3. הכנת הצלעות: צורבים היטב את הצלעות במחבת פסים משני הצדדים, מתבלים במלח ופלפל, ואפשר גם להוסיף את ענפי הטימין.
  4. מרכיבים את המנה: בצלחת עמוקה עורמים את תבשיל המנגולד-תרד. מניחים עליו את שתי הצלעות. יוצקים על הכל טחינה גולמית, אריסה ולימון כבוש. מקשטים בעגבניות ובבצלצלים הקלויים ומגישים מיד.

חזרה