שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות קובה / אמיר קרונברג, השף של מסעדת גדרה 26

קציצות קובה מטוגנות וטעימות


חומרים
500 גרם בורגול דק
3-4 כפות קמח
1 כפית מלח
אופן ההכנה
  1. מניחים את הבורגול בקערה ומוסיפים מים עד כדי כיסוי. מפזרים מעל את המלח. הבורגול צריך לספוח את הנוזלים ולהפוך לח. אם הוא נוזלי מדי, מוסיפים קמח ואם הוא יבש מדי - מוסיפים מים. לשים את הבצק עד שהוא הופך אלסטי, נוח לעבודה ולא דביק מדי. בצק אלסטי צריך להיות כזה שאם נוצרים בו קרעים, אפשר "לתקן" אותם בקלות.
  2. המלית זהה לזו של הקובה הרגיל.
  3. קובה מטוגן: ממלאים כרגיל ובסוף התהליך מגלגלים את הבצק לצורה מאורכת עם שפיץ בקצה. במצב כזה, הקובה יכולה להישמר בהקפאה עד חודשיים, אבל סיכוי קלוש שתגיעו לכך. מטגנים את הקובה בשמן עמוק ומגישים מייד.
חזרה