שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת גבינה עם קארד פטל אפויה בצנצנת / חן שוקרון


חומרים (9 מנות)
לבסיס:
250 גרם ביסקוויטים טחונים דק (אפשר בטעם שוקולד או וניל)
100 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה:
500 גרם גבינת שמנת
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית תמצית וניל
3 כפות (45 גרם) קמח
4 ביצים
לקארד פטל:
2 חבילות (500 גרם) פטל אדום קפוא מופשר
1/4 כוס (60 מ"ל) מים
זסט מתפוז אחד
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
30 גרם חמאה
2 כפות קורנפלור
4 כפות מים קרים
אופן ההכנה
  1. הבסיס: מערבבים היטב את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת. ממלאים כל צנצנת בכ-2 כפות מהתערובת הפירורית. בעזרת כוס לטקילה (שוט) או בעזרת כפית דוחסים את התערובת לתחתית כל צנצנת. (אם רוצים להשתמש בפירורי הביסקווטים גם לציפוי, שומרים כ-1/4 מהכמות בצד).
  2. הבלילה: בקערת המיקסר מערבלים את הגבינות, מוסיפים את הסוכר, מיץ לימון ותמצית הווניל ומערבלים היטב.
  3. מנפים פנימה את הקמח, מערבלים היטב עד להטמעה.
  4. מוסיפים את הביצים - בכל פעם ביצה אחת ומערבלים היטב עד להטמעה. בעזרת מרית מוודאים שהבלילה אחידה ומוודאים שאין גושי גבינה.
  5. מעבירים את מלית הגבינה לכלי נוח למזיגה ויוצקים מעל הבסיס, עד לכ-2/3 מגובה הצנצנת.
  6. מעבירים את הצנצנות לתבנית עמוקה ויוצקים לתוך התבנית מים רותחים (נזהרים שהמים לא יתיזו לתוך הצנצנות). אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 160 מעלות. מכבים את התנור ומשאירים את הצנצנות בתוך אמבט המים בתנור הכבוי ל-20 דקות נוספות.
  7. מוציאים מהתנור ומאמבט המים, מצננים לטמפ' החדר, ומעבירים למקרר לשעה אחת לפחות לפני שמצפים בקארד פטל או בפירורי הביסקוויטים.
  8. קארד פטל: בסיר בינוני מביאים לרתיחה את הפטל, גרידת התפוז ו-1/4 כוס מים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות.
  9. מסירים מהאש ומעבירים למעבד מזון. טוחנים את התערובת ומעבירים דרך מסננת, על מנת להיפטר מהגרעינים (בעזרת כפית מסייעים לתערובת לעבור דרך המסננת).
  10. מחזירים את תערובת הפטל לסיר ולכיריים ללהבה בינונית, מוסיפים חמאה וסוכר.
  11. בקערית קטנה ממסים את הקורנפלור ב-4 כפות מים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת נוזלית וחלקה. בזרזיף דק ותוך כדי ערבוב מתמיד של תכולת הסיר מוסיפים את הקורנפלור המומס. תוך כדי ערבוב מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-2 דקות נוספות (מערבבים כל הזמן) עד שהתערובת מסמיכה מאוד.
  12. מסירים מהאש ומצננים לטמפ' החדר. מצפים כל תכולת צנצנת בכ-2-3 כפות מקארד הפטל. שומרים את עוגות הגבינה לילה בקירור לפני ההגשה.
חזרה