שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחם איסלנדי מתוק / נעמי אבליוביץ'

רוגברוד, rugbrauð, הוא לחם שיפון איסלנדי מתוק ודחוס, עם מרקם וטעם שמזכירים עוגת תבלינים. באזורים באיסלנד בהם ישנה פעילות גיאותרמית 'קוברים' את הלחם באדמה שעות ארוכות. לחילופין, אפייה בסיר אידוי מספר שעות הניבה תוצאה דומה למקור. ברוח איסלנדית, נסו אותו חם מהתנור עם חמאה מלוחה, גבינה בשלה, דג כבוש או נקניק מעושן. טחינה גולמית גם עשתה לו טוב.


חומרים (1 כיכר)
1/4 1 כוסות קמח שיפון
3/4 כוס קמח לבן
1/2 כף אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/4 כוס סוכר חום כהה
3/4-1/2 כוס חלב, מורתח ומקורר עד שהוא פושר
1/2 כף דבש
אופן ההכנה
  1. את התערובת אפשר להכין ביד, עם כף עץ או במיקסר. בקערה גדולה מערבבים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את הסוכר החום.
  2. בקערה קטנה מערבבים את החלב הפושר עם הדבש עד שהוא מתמוסס לחלוטין.
  3. מוזגים בהדרגה את החלב לקערה עם החומרים היבשים, תוך כדי ערבוב. מעבדים את הבצק עד שהוא מבריק ואחיד לחלוטין.
  4. משמנים בחמאה קערה חסינת חום בגודל בינוני (אפשר להשתמש בסיר מברזל יצוק, קערת פיירקס או קופסת שימורים במשקל 500 גרם, במקרה כזה היזהרו מקצוות חדים). מעבירים את הבצק לתבנית ומכסים עם נייר אלומיניום. יש לודא שנותר מרווח מספק שיאפשר לבצק להתרומם ולתפוח בתבנית מתחת לכיסוי. מהדקים את הכיסוי בעזרת גומייה או חוט על מנת לכלוא את האדים בכלי.
  5. מניחים את התבנית בסיר גדול (או סיר אידוי חשמלי, אם יש) ומוזגים מספיק מים סביב התבנית כך שיגיעו לגובה מחצית התבנית.
  6. מכסים את סיר האידוי ומניחים מעל אש בינונית-גבוהה ומאדים כ-3-4 שעות. מדי פעם בודקים ומוסיפים עוד מים, אם צריך.
  7. מוציאים את הלחם מהתבנית ומגישים מיד עם חמאה מלוחה, גבינה בשלה, דג כבוש או נקניק מעושן. כדי שלא יתייבש, יש לעטוף את הלחם היטב לאחר שהצטנן לחלוטין.

 

חזרה