|
|
|
|
שוק טלה במילוי בורגול, עשבי תיבול ולימון פרסי
/ בני לוי
|
חומרים
|
שוק טלה מפורקת מעצמותיה |
כוס פטרוזיליה קצוצה |
3 כפות אורגנו טרי קצוץ |
1/4 כוס שמיר/כוסברה קצוץ |
250 גרם בורגול שהושרה לילה במים |
5 שיני שום קצוצות |
2 לימונים פרסיים |
מלח, פלפל ומעט כמון |
1/4 כוס שמן זית |
2 בצלים בינוניים מגוררים בפומפיה גסה |
אופן ההכנה |
- מסננים את הבורגול ומערבבים את כל המרכיבים לקבלת תערובת הומוגנית.
- ממלאים את שוק הטלה מבלי "לפוצץ" אותה, אוטמים את שני פתחיה באמצעות שיפודים או חוט קשירה.
- מושחים את השוק בשמן זית ומפדרים במלח ופלפל.
- צולים על גבי הרשת בתנור בחום של 200 מעלות למשך 30 דקות לקילו טלה, כלומר במידה והשוק הממוצעת שוקלת כ-2 קילו נטו יש לצלות אותה כשעה.
- לפני הפריסה מומלץ לאפשר לשוק "לנוח" כ-10 דקות.
| חזרה | | |