שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילאף טלה עם אורז לבן, אורז בר וצנוברים / בני לוי


חומרים
1 קילו כתף/שוק טלה חתוכה לקוביות
2 בצלים קצוצים
5 שיני שום פרוסות
1 כוס אורז לבן
1/2 כוס אורז בר מושרה כ-3 שעות במים
50 גרם צנוברים
1/2 ליטר ציר בקר
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל
1/2 כפית כורכום
2 ענפי תימין
אופן ההכנה
  1. בסיר (שאפשר להכניס לתנור) מחממים את שמן הזית וצורבים את קוביות הטלה, לאחר השחמתן מוציאים מן הסיר. מטגנים את הבצל, השום והתימין עד להזהבה, מוסיפים את הצנוברים ומטגנים בזהירות עד להזהבתם.
  2. מוסיפים את שני סוגי האורז, ציר הבקר ומתבלים במלח פלפל וכורכום. מחזירים את הבשר ומוסיפים מים עד אשר המים גבוהים כ-4 ס"מ מעל קו האורז ומביאים לרתיחה.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 130 מעלות למשך כ-4 שעות.

 

חזרה