שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אוסובוקו טלה עם ירקות שורש, תפוז ותימין / בני לוי


חומרים
6 פרוסות אוסובוקו טלה
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
3 גזרים חתוכים לקוביות
שורש סלרי חתוך לקוביות
שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
5 שיני שום פרוסות
גרידת תפוז מתפוז 1
מיץ מ-3 תפוזים
4 ענפי תימין
1/4 כוס שמן זית
1/2 ליטר ציר בקר
בקבוק יין לבן (ריזלינג יתאים מאד)
מעט קמח
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1. מקמחים קלות את נתחי האוסובקו.
  2. בסיר כבד (מאוחר יותר הוא יבלה בתנור) צורבים את נתחי האוסובוקו המקומחים עד להשחמה ומוציאים מן הסיר.
  3. מטגנים את כל ירקות השורש - בצל, גזר, סלרי, פטרוזיליה - והשום עד להזהבה.
  4. מוסיפים את מיץ התפוזים, גרידת התפוז, התימין ציר הבקר והיין הלבן, מחזירים את הבשר ומביאים לרתיחה.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 150 מעלות למשך כ-4 שעות (בסיר מכוסה ואטום).
  6. בסיום הבישול מאזנים טעמים באמצעות המלח והפלפל ומגישים.

 

חזרה