|
|
|
|
אוסובוקו טלה עם ירקות שורש, תפוז ותימין
/ בני לוי
|
חומרים
|
6 פרוסות אוסובוקו טלה |
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות |
3 גזרים חתוכים לקוביות |
שורש סלרי חתוך לקוביות |
שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות |
5 שיני שום פרוסות |
גרידת תפוז מתפוז 1 |
מיץ מ-3 תפוזים |
4 ענפי תימין |
1/4 כוס שמן זית |
1/2 ליטר ציר בקר |
בקבוק יין לבן (ריזלינג יתאים מאד) |
מעט קמח |
מלח ופלפל שחור גרוס |
אופן ההכנה |
- מקמחים קלות את נתחי האוסובקו.
- בסיר כבד (מאוחר יותר הוא יבלה בתנור) צורבים את נתחי האוסובוקו המקומחים עד להשחמה ומוציאים מן הסיר.
- מטגנים את כל ירקות השורש - בצל, גזר, סלרי, פטרוזיליה - והשום עד להזהבה.
- מוסיפים את מיץ התפוזים, גרידת התפוז, התימין ציר הבקר והיין הלבן, מחזירים את הבשר ומביאים לרתיחה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 150 מעלות למשך כ-4 שעות (בסיר מכוסה ואטום).
- בסיום הבישול מאזנים טעמים באמצעות המלח והפלפל ומגישים.
| חזרה | | |