שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קבבוני עגל ברוטב לימונים כבושים / רותי קינן

קבבוני טלה עגל ברוטב לימון כבוש


חומרים (4 מנות)
500 גרם בשר עגל טחון (או טלה, או תערובת של שניהם)
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
1 כפית בהרט
1/2 כפית מלח
פלפל
2 שיני שום כתושות
1 כף פטרוזיליה קצוצה
2 כפות קמח
2 כפות שמן זית
לרוטב:
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוסות
1 כף קמח
50 גרם לימונים כבושים, חתוכים לחתיכות קטנות
מלח, פלפל
1 כפית בהרט
1.5 כוסות ציר עוף או מים
אופן ההכנה
  1. הקבבונים: מערבבים את הבשר הטחון עם הביצה, פירורי הלחם והתבלינים ולשים יחד לתערובת אחידה.
  2. בידיים רטובות צרים כדורים ולוחצים עליהם לקבלת קציצות פחוסות או מעצבים לקבבונים מוארכים.
  3. מחממים את השמן במחבת גדולה. טובלים כל קבבון בקמח, מנערים, ומטגנים עד שמזהיב מכל הצדדים. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.
  4. הרוטב: מטגנים את הבצל באותה המחבת שבה טוגנו הקבבונים עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. יוצקים את הציר או המים ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה.
  5. מוסיפים לרוטב את הלימונים הכבושים ומתבלים במלח, פלפל ובהרט. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות.
  6. ממש לפני ההגשה מחזירים את הקבבונים למחבת ומבשלים ברוטב כ-5 דקות או עד שהם מתחממים. לא מומלץ להאריך בבישול הקבבונים ברוטב משום שהם יאבדו את רכותם ואווריריותם.
  7. מגישים על פתיתים או על אורז לבן.
חזרה