שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף בקארי עם תפוחי אדמה / דודי כליפא


חומרים (4 מנות)
12 פולקעס נקיות ושבורות/מנוסרות
1 בצל גדול קצוץ (אפשר להוסיף עוד אחד חתוך לרבעים)
4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים ופרוסים לפרוסות עבות
4 כפות עמוסות אבקת קארי הודי
1 כפית (או יותר) פלפל שאטה טחון (לא חובה)
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. מערבבים את הקארי עם פלפל השאטה הטחון ומצפים בתערובת את פרוסות תפוחי האדמה.
  2. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את תפוחי האדמה המצופים משני הצדדים עד להשחמה. מוציאים מהסיר ושמים בצד.
  3. באותו הסיר מטגנים את הבצל הקצוץ להשחמה.
  4. מוסיפים את העוף לסיר ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה.
  5. מחזירים את תפוחי האדמה לסיר.
  6. זה הזמן להוסיף את רבעי הבצל ורסק העגבניות לתבשיל אם בחרתם להוסיפם.
  7. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה.
  8. מתבלים במלח ופלפל, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש לשעה וחצי. מומלץ לאכול לצד אורז לבן.
חזרה