שלח להדפסה  
צמחוני

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שניצל תירס ביתי / רועי בן יוסף

העקרון הוא פשוט ואת התירס ניתן להחליף בכל ירק אחר, בשילוב עם דגנים או לא. מרסקים היטב, מוסיפים מינימום "מייצבים" ומתבלים בעדינות, רק כדי לחדד את הטעם.


חומרים
1 ק"ג גרגרי תירס טרי
3-4 תמרים עסיסיים, מושרים במעט מים
כ-2 כפות פשתן טחון במקום, מעורבב עם כ-1/3 כוס מים (מלבד היותו עשיר באומגה 3, זמין וזול הוא משמש כ"דבק" נהדר ולמעשה מחליף את הביצים כשמתחשק ליצור על טהרת הצומח)
1 בצל לבן, קצוץ (אפשר לוותר אם לא אוהבים)
כ-2 כפות קמח תירס דק
כ-2 כפות קמח תפוחי אדמה
כ-2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא או חמאת בוטנים עם בוטנים בלבד (לא חובה אך משבח)
עשבים ותבלינים לפי הטעם, כמובן
לציפוי:
פרורי לחם
אופן ההכנה
  1. מאדים בצל במחבת מכוסה ללא שמן.
  2. מכניסים לבלנדר רבע מכמות התירס יחד עם התמרים.
  3. מוסיפים כחצי מכמות התירס שנותרה ומערבלים שוב.
  4. מוסיפים את מה שנותר לערבול קצר ביותר ומעבירים לקערה יחד עם הבצל המאודה.
  5. מוסיפים את שאר המרכיבים לפי הסדר: קמחים, טחינה ועשבים.
  6. עם ידיים רטובות לוקחים חופן מהתערובת ויוצרים כדורים, מצפים כל כדור ומסדרים-משטחים בתבנית.
  7. אופים בטמפ' של 170 מעלות כ-25 דקות ואם לא דחוף, עדיף בטמפ' של 120 מעלות לכשעה, כך נשמור על יותר ערכים תזונתיים.
חזרה