שניצל תירס ביתי
/ רועי בן יוסף
העקרון הוא פשוט ואת התירס ניתן להחליף בכל ירק אחר, בשילוב עם דגנים או לא. מרסקים היטב, מוסיפים מינימום "מייצבים" ומתבלים בעדינות, רק כדי לחדד את הטעם.
|
חומרים
|
1 ק"ג גרגרי תירס טרי |
3-4 תמרים עסיסיים, מושרים במעט מים |
כ-2 כפות פשתן טחון במקום, מעורבב עם כ-1/3 כוס מים (מלבד היותו עשיר באומגה 3, זמין וזול הוא משמש כ"דבק" נהדר ולמעשה מחליף את הביצים כשמתחשק ליצור על טהרת הצומח) |
1 בצל לבן, קצוץ (אפשר לוותר אם לא אוהבים) |
כ-2 כפות קמח תירס דק |
כ-2 כפות קמח תפוחי אדמה |
כ-2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא או חמאת בוטנים עם בוטנים בלבד (לא חובה אך משבח) |
עשבים ותבלינים לפי הטעם, כמובן |
לציפוי: |
פרורי לחם |
אופן ההכנה |
- מאדים בצל במחבת מכוסה ללא שמן.
- מכניסים לבלנדר רבע מכמות התירס יחד עם התמרים.
- מוסיפים כחצי מכמות התירס שנותרה ומערבלים שוב.
- מוסיפים את מה שנותר לערבול קצר ביותר ומעבירים לקערה יחד עם הבצל המאודה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים לפי הסדר: קמחים, טחינה ועשבים.
- עם ידיים רטובות לוקחים חופן מהתערובת ויוצרים כדורים, מצפים כל כדור ומסדרים-משטחים בתבנית.
- אופים בטמפ' של 170 מעלות כ-25 דקות ואם לא דחוף, עדיף בטמפ' של 120 מעלות לכשעה, כך נשמור על יותר ערכים תזונתיים.
|
חזרה |