|
|
|
|
בצק צ'ורוס
/ דנה אלמוסני
|
חומרים
|
1 כוס מים |
1 כוס חלב |
1/2 כפית סוכר |
1/3 כפית מלח |
100 גרם חמאה (לא חובה) |
2 כוסות קמח |
שמן לטיגון |
כ-1/2 כוס סוכר (לפיזור על הצ'ורוס) |
מילוי לצ'ורוס: |
ריבת חלב (Dulce de leche) |
1 תפוח חתוך לקוביות |
כף סוכר |
אופן ההכנה |
- הצ'ורוס: יוצקים לתוך סיר את המים, החלב, החמאה, הסוכר והמלח ומבשלים, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מתחילה לבעבע.
- מוסיפים בבת-אחת את הקמח, מערבבים היטב, תוך כדי בישול, עד שהתערובת חלקה ונפרדת מהדפנות.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף מבד עם צנתר משונן או למי שיש בבית למכשיר של הצ'ורוס.
- מחממים בסיר שמן לטיגון ומזליפים פסים לתוך השמן החם. מטגנים עד שהם שזופים.
- מעבירים למגש ומפזרים ישר סוכר. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
- המילוי: את התפוחים מקפיצים עם כף סוכר ומערבבים עם ריבת החלב.
- ניתן להזליף לתוך הצ'ורוס את מילוי הריבת חלב או לטבול אותם בתוך המילוי.
| חזרה | | |