שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בצק צ'ורוס / דנה אלמוסני


חומרים
1 כוס מים
1 כוס חלב
1/2 כפית סוכר
1/3 כפית מלח
100 גרם חמאה (לא חובה)
2 כוסות קמח
שמן לטיגון
כ-1/2 כוס סוכר (לפיזור על הצ'ורוס)
מילוי לצ'ורוס:
ריבת חלב (Dulce de leche)
1 תפוח חתוך לקוביות
כף סוכר
אופן ההכנה
  1. הצ'ורוס: יוצקים לתוך סיר את המים, החלב, החמאה, הסוכר והמלח ומבשלים, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מתחילה לבעבע.
  2. מוסיפים בבת-אחת את הקמח, מערבבים היטב, תוך כדי בישול, עד שהתערובת חלקה ונפרדת מהדפנות.
  3. מעבירים את התערובת לשק זילוף מבד עם צנתר משונן או למי שיש בבית למכשיר של הצ'ורוס.
  4. מחממים בסיר שמן לטיגון ומזליפים פסים לתוך השמן החם. מטגנים עד שהם שזופים.
  5. מעבירים למגש ומפזרים ישר סוכר. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  6. המילוי: את התפוחים מקפיצים עם כף סוכר ומערבבים עם ריבת החלב.
  7. ניתן להזליף לתוך הצ'ורוס את מילוי הריבת חלב או לטבול אותם בתוך המילוי.
חזרה