|
|
|
|
סופריטו צ'וריסו, תפוחי אדמה ופטריות בשום וצ'ילי
/ סבינה ולדמן
|
חומרים (3 מנות)
|
3 נקניקיות צ'וריסו |
3 תפוחי אדמה |
2 בצלים פרוסים גס |
5 פטריות פורטובלו |
1 פלפל צ'ילי חריף |
5 שיני שום |
1 כף רוזמרין קצוץ דק |
1/4 כוס שמן זית |
1 עגבנייה מגורדת בפומפייה |
1/2 כוס בירה |
מלח |
פלפל שחור |
קורט קינמון |
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה |
אופן ההכנה |
- מניחים את תפוחי האדמה והפטריות על הגריל וצולים עד שהם מתרככים.
- משמנים קלות את טבעות הבצל, מתבלים ומניחים על הגריל.
- בסיר גדול מחממים את השמן עם השום, פלפל הצ'ילי, הרוזמרין והעגבנייה. מערבבים עד שהנוזלים מצטמצמים. ממליחים ומפלפלים.
- מוסיפים את הבירה וממשיכים לבשל, עד שהרוטב מצטמצם לכשליש. מתבלים במלח, פלפל וקינמון.
- משמנים קלות את הצ'וריסו וצולים על הגריל.
- מעבירים את תפוחי האדמה והפטריות לקרש חיתוך. חותכים לקוביות בגודל 4X4 ס"מ ומעבירים לסיר. מוסיפים את טבעות הבצל.
- מבשלים כ-10 דקות, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. מתקנים תיבול ומגישים מייד, עם לחם טרי וחרדל.
| חזרה | | |