שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פיתה צלויה עם תערובת קבב טלה / מיכל וקסמן

אפשר להכין את המנה הזאת מתערובת קבב ביתית או לקנות תערובת מוכנה מקצב שאתם מכירים ואוהבים, למלא פיתה דשנה בבשר הנא ולצלות על הגריל או במחבת כבדה. ארוחה מצויינת בשתי דקות לכם ולילדים.


חומרים (10 מנות)
1 ק"ג בשר טלה טחון פעם אחת עם הרבה שומן
1 צרור קטן של פטרוזליה קצוצה קטן
2 שיני שום קצוצות קטן מאוד
1 בצל קצוץ קטן מאוד
1/2 כפית מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס טרי
1/4 כפית קינמון
1 כף שמן זית
10 פיתות חצויות
אופן ההכנה
  1. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים. הדרך היחידה להבטיח שתתקבל תערובת מתובלת באופן אחיד היא ללוש ולערבב אותה בעזרת הידיים. כשהתערובת אחידה יוצרים ממנה קציצות פחוסות, לא גדולות. מכניסים כל קציצה לתוך חצי פיתה ומשטחים כך שהבשר הנא ימלא את כל חלל הפיתה.
  2. מחממים היטב את הגריל או מחבת כבדה מברזל. משמנים מעט בשמן זית. מניחים את הפיתות עם הקבב הנא על הגריל וצולים עד שהפיתה משחימה אבל לא נשרפת. הופכים את הפיתות וצולים עד להשחמה גם מהצד השני. הקבב נשאר עסיסי מאוד ומיצי הצלייה שלו נספגים בפיתה.
  3. מורידים מהאש. מחזיקים במפית נייר. ממלאים בטחינה, פלפלים חריפים מרוסקים וסלט ערבי או סלט של קוביות עגבנייה, נענע ופלפל חריף. אוכלים בביסים גדולים, נוטפי טחינה וחולמים כבר על המנה הבאה.

 

חזרה