שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

נתחי אנטרקוט על פולנטה בגריל עם צ'ימיצ'ורי פלפלים / סבינה ולדמן


חומרים (1 מנות)
נתח אנטרקוט
שמן זית
מלח ופלפל
1 פלפל אדום
לפולנטה:
5 כפות שמן זית
2 בצל קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
5 כוסות מים או ציר בקר
3 ענפי תימין
1 כוס קמח תירס
לצ'ימיצ'ורי:
1 פלפל אדום קצוץ דק
1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק)
1 פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק
1 בצל סגול קצוץ דק
5 שיני שום כתושות
1/4 כוס חומץ תפוחים
1 כפית דבש
1/2 כוס שמן קנולה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. פולנטה (מומלץ להכין יום מראש): בסיר רחב מטגנים בשמן את הבצל והשום כרבע שעה, עד שהם משחימים. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את התימין. מוסיפים את הציר/מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקמח תירס ומערבבים היטב. מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-20 דקות. מתקנים תיבול ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר פרגמנט ומשומנת. מצננים במקרר עד שמתייצב. כשהפולנטה קרה ויציבה לגמרי הופכים על קרש חיתוך וחותכים לפרוסות בגודל האנטרקוט. שומרים בקירור.
  2. צ'ימיצ'ורי (מומלץ להכין מראש): מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול. משרים במשך שעה לפחות.
  3. הרכבת המנה: שמים את הפולנטה על הגריל. משמנים מעט את הבשר ומתבלים במלח ופלפל, מניחים על הגריל יחד עם הפלפל האדום.
  4. כשהבשר מוכן מעבירים את הפולנטה לצלחת הגשה ומעליה מניחים את הפלפל הקלוי. פורסים דק את האנטרקוט ומניחים מעל הפלפל. מניחים 2 כפות גדושות של הצ'ימיצ'ורי על האנטריקוט ומגישים
חזרה