|
|
|
|
נתחי אנטרקוט על פולנטה בגריל עם צ'ימיצ'ורי פלפלים
/ סבינה ולדמן
|
חומרים (1 מנות)
|
נתח אנטרקוט |
שמן זית |
מלח ופלפל |
1 פלפל אדום |
לפולנטה: |
5 כפות שמן זית |
2 בצל קצוץ דק |
3 שיני שום כתושות |
מלח ופלפל |
5 כוסות מים או ציר בקר |
3 ענפי תימין |
1 כוס קמח תירס |
לצ'ימיצ'ורי: |
1 פלפל אדום קצוץ דק |
1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק) |
1 פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק |
1 בצל סגול קצוץ דק |
5 שיני שום כתושות |
1/4 כוס חומץ תפוחים |
1 כפית דבש |
1/2 כוס שמן קנולה |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- פולנטה (מומלץ להכין יום מראש): בסיר רחב מטגנים בשמן את הבצל והשום כרבע שעה, עד שהם משחימים. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את התימין. מוסיפים את הציר/מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקמח תירס ומערבבים היטב. מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-20 דקות. מתקנים תיבול ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר פרגמנט ומשומנת. מצננים במקרר עד שמתייצב. כשהפולנטה קרה ויציבה לגמרי הופכים על קרש חיתוך וחותכים לפרוסות בגודל האנטרקוט. שומרים בקירור.
- צ'ימיצ'ורי (מומלץ להכין מראש): מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול. משרים במשך שעה לפחות.
- הרכבת המנה: שמים את הפולנטה על הגריל. משמנים מעט את הבשר ומתבלים במלח ופלפל, מניחים על הגריל יחד עם הפלפל האדום.
- כשהבשר מוכן מעבירים את הפולנטה לצלחת הגשה ומעליה מניחים את הפלפל הקלוי. פורסים דק את האנטרקוט ומניחים מעל הפלפל. מניחים 2 כפות גדושות של הצ'ימיצ'ורי על האנטריקוט ומגישים
| חזרה | | |