שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פאייה של עוף וצ'וריסוס / רפי אהרונוביץ'

תבשיל פאייה עם עוף, נקניקיוןת צ'וריסוס ופלפלים צבעוניים


חומרים (6 מנות)
1/4 כוס שמן זית
6 כרעיים של עוף, מחולקים כ"א ל-3
4 נקניקיות צ'וריסוס חתוכות כ"א ל-3
3-4 שערות זעפרן שרויות במעט מים חמים
1 קופסה עגבניות מרוסקות
5-6 שיני שום קצוצות
2 בצלים קצוצים
3 כוסות אורז עגול קצר
4-5 כוסות ציר עוף
1 כוס יין לבן
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות קטנות
2 פלפלים ירוקים, חתוכים לקוביות קטנות
1 פלפל חריף קטן, קצוץ דק מאוד ללא גרעינים
מלח ופלפל
לקישוט:
1 לימון שלם פרוס לפלחים דקיקים
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
6-7 גבעולי בצל ירוק קצוצים
אופן ההכנה
  1. מחממים את שמן הזית במחבת, מתבלים את נתחי העוף ומשחימים היטב. מוציאים, מניחים בצד ומכסים.
  2. מוסיפים למחבת את הבצל, שום וצ'וריסוס ומטגנים מספר דקות. מוסיפים פלפלים ועגבניות ומבשלים עוד מספר דקות.
  3. מוסיפים את האורז והזעפרן המסונן ומערבבים 5-6 דקות על מנת שהשומן (משמן הזית והצ'וריסוס) ייספג באורז. מוסיפים את היין וציר העוף, מערבבים בעדינות ומשטחים.
  4. מניחים את העוף בחזרה על גבי האורז. מכסים, מבשלים כ-30-40 דקות על אש קטנה. במידה וחסרים נוזלים, מוסיפים עוד מים רותחים או יין לבן חם. מכבים, וכמו כל תבשיל אורז, משאירים עוד 10-15 דקות מכוסה. מפזרים מלמעלה את פלחי הלימון, פטרוזיליה ובצל ירוק ומגישים.

 

חזרה