|
חומרים (6 מנות)
|
1/2 כוס שמן זית |
12 קישואים או זוקיני, חתוכים לקוביות |
2 שורשי סלרי קלוף וחתוך לקוביות |
1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות |
3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות |
סלסלת פטריות יער, חתוכות גס |
סלסלת פטריות פורטבלו, חתוכות גס |
שקית פטריות פורצ'יני יבשות, מושרות במים פושרים וקצוצות דק |
2 כוסות אורז עגול |
6-7 שיני שום קצוצות |
1 בצל סגול ו-1 בצל רגיל, קצוצים דק |
3 כוסות ציר ירקות, מים רותחים או ציר עוף |
מלח ופלפל |
8-9 ארטישוקים קלויים ושרויים בשמן זית |
אופן ההכנה |
- מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים בצל ושום, את השורשים והירקות.
- אחרי מספר דקות מוסיפים את הפטריות. מתבלים ומטגנים כ-6-7 דקות.
- מוסיפים את האורז ובוחשים מספר דקות עד שהוא סופג את השמן. מוסיפים את הציר, מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות מכוסה.
- כשמוכן, ניתן להניח מלמעלה הארטישוקים הקצוצים. אולי זה לא כ"כ ספרדי, אבל אנחנו גירדנו פרמזן על הכל לפני ההגשה, מה שהוסיף מאוד לטעם.
|
חזרה |