שלח להדפסה  
תבשילים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פאייה צמחונית / רפי אהרונוביץ'

תבשיל פאייה עם שלל ירקות


חומרים (6 מנות)
1/2 כוס שמן זית
12 קישואים או זוקיני, חתוכים לקוביות
2 שורשי סלרי קלוף וחתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות
3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
סלסלת פטריות יער, חתוכות גס
סלסלת פטריות פורטבלו, חתוכות גס
שקית פטריות פורצ'יני יבשות, מושרות במים פושרים וקצוצות דק
2 כוסות אורז עגול
6-7 שיני שום קצוצות
1 בצל סגול ו-1 בצל רגיל, קצוצים דק
3 כוסות ציר ירקות, מים רותחים או ציר עוף
מלח ופלפל
8-9 ארטישוקים קלויים ושרויים בשמן זית
אופן ההכנה
  1. מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים בצל ושום, את השורשים והירקות.
  2. אחרי מספר דקות מוסיפים את הפטריות. מתבלים ומטגנים כ-6-7 דקות.
  3. מוסיפים את האורז ובוחשים מספר דקות עד שהוא סופג את השמן. מוסיפים את הציר, מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות מכוסה.
  4. כשמוכן, ניתן להניח מלמעלה הארטישוקים הקצוצים. אולי זה לא כ"כ ספרדי, אבל אנחנו גירדנו פרמזן על הכל לפני ההגשה, מה שהוסיף מאוד לטעם.
חזרה