שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט חומוס פול אביבי / נעמי אבליוביץ'

סלט אביבי וקליל מגרגרי חומוס, גרגרי פול, אבוקדו וגבינות


חומרים
2 כוסות גרגרי חומוס, מסוננים לאחר שהושרו במים 12 שעות
1 שן שום
עלי מרווה
2 כוסות גרגרי פול ירוק טרי, מופרדים מהתרמיל
1 אבוקדו, בשל
1 פלפל ירוק חריף, ללא גרעינים וקצוץ דק
בצל ירוק, קצוץ דק
גרידה מ- 1/2 לימון
2-3 שיני שום, קצוצות דק. אם בעונה, מומלץ להשתמש בשום ירוק
מלח ים, לפי הטעם
פלפל גרוס, לפי הטעם
1 לימון, סחוט טרי
שמן זית
להגשה:
חופן עלי כוסברה, שטופים
פיסטוק, קלוף וקלוי במחבת יבשה, קצוץ גס
גבינה טרייה: ריקוטה כבשים, בולגרית, פטה
אופן ההכנה
  1. גרגרי החומוס: מעבירים את הגרגרים לסיר גדול עם שן שום ועלי מרווה, מכסים במים רבים ומביאים לרתיחה. במהלך הבישול יש להסיר את הקצף מפני המים. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעה. כשהחומוס רך, אבל לא מתפורר, מסירים מהאש ומסננים את הנוזלים.
  2. גרגרי הפול: מרתיחים סיר עם מים מומלחים ומכינים קערה עם מי קרח. חולטים את הפול במים הרותחים 1-2 דקות ובעזרת כף מחוררת מעבירים לקערה עם מי קרח, להפסקת תהליך הבישול. מקלפים את גרגרי הפול ושומרים בצד.
  3. מחממים מחבת עם שן זית ומטגנים את גרגרי החומוס עד שהם מקבלים גוון שחום וסימני צריבה.
  4. בקערה גדולה מערבבים את החומוס במטוגן עם גרגרי הפול. בעזרת כפית מרוקנים את תכולת האבוקדו לקערה. מוסיפים את הפלפל החריף, בצל ירוק, גרידת לימון ושיני שום. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. טעמים ומתקנים תיבול.
  5. מפזרים מעל את עלי הכוסברה ופיסטוקים קלויים ומגישים עם גבינה מפוררת מעל.

 

חזרה