שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ביסים ירוקים של אפונה ונענע / נעמי אבליוביץ'

לחמניות מהירות להכנה עם אפונה שהולכות נהדר עם מריחה נדיבה של ריקוטה, עלי נענע ופיסטוקים קלויים


חומרים (20 מנות)
2 כוסות קמח
1 כפית מלח ים
1 כף אבקת אפייה
2 כפיות סוכר
1/8 כפית אגוז מוסקט, מגורר
1/2 1 - 1 כוסות אפונה ירוקה. אם בעונה, מומלץ להשתמש בטרייה, אבל אפשר גם קפואה
חופן עלי נענע
שמן זית משובח
להגשה:
גבינת ריקוטה טרייה
עלי נענע
פיסטוקים קלויים
אופן ההכנה
  1. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מבשלים את האפונה הירוקה מים הרותחים כ-5 דקות, עד שהיא מקבלת גוון ירוק עז. מסננים ומעבירים לקערה של מעבד מזון. מוסיפים את עלי הנענע וכוס מים וטוחנים למחית חלקה. מניחים בצד.
  2. בעזרת מזלג מערבבים בקערה קמח, מלח, אבקת אפייה, מוסקט וסוכר.
  3. מוזגים את המחית הירוקה בהדרגה לקערה עם תערובת הקמח, תוך כדי ערבוב. אוספים את הבצק וכשהוא מחזיק ומרגיש רך הוא מוכן ללישה. אם הבצק מתפרק ו'קורס' אפשר להוסיף לו מעט מים או חלב.
  4. מקמחים משטח עבודה ולשים מעליו את הבצק הירוק, כ-1 דקה.
  5. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק למלבן בעובי של 1.5 ס''מ. בעזרת כוס או חותכן עוגיות קורצים מהבצק עיגולים.
  6. מורחים בשמן זית מכל הצדדים- אפשר לטבול את עיגולי הבצק בקערה עם שמן זית, או למרוח בעזרת מברשת. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק 2-3 ס''מ בין העיגולים.
  7. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 220 מעלות, עד שהלחמניות מקבלות גוון שזוף.
  8. מגישים חם. מומלץ עם גבינה טובה, חמאה מלוחה, טחינה או בגרסה אביבית, עם ריקוטה, נענע ופיסטוקים.
  9. את הלחמניות אפשר להקפיא בכלי אטום ולהפשיר בתנור/ טוסטר לפני ההגשה.
חזרה