טראפלס פקאן וברנדי
/ נטלי לוין
טראפלס נימוחים עם הפתעה קראנצ'ית
|
חומרים (100 מנות)
|
450 גרם שוקולד מריר 53% מוצקי קקאו |
250 מ"ל שמנת מתוקה |
קורט מלח |
1 כף סירופ תירס או דבש |
50 גרם חמאה רכה |
3 כפות ברנדי |
100 גרם אגוזי פקאן גרוסים |
4-5 כפות קקאו לציפוי |
אופן ההכנה |
- חותכים את השוקולד לחתיכות קטנות ומניחים בקערה בינונית.
- בסיר קטן מניחים שמנת מתוקה, מלח וסירופ תירס ומבשלים על אש גבוהה עד לסף רתיחה. כשהתערובת מתחילה לרתוח מסירים מהאש ומוזגים על השוקולד הקצוץ. ממתינים כדקה, וטורפים לתערובת אחידה ומבריקה.
- מוסיפים את החמאה והברנדי וטורפים היטב עד שהחמאה נטמעת לחלוטין בתערובת.
- מוסיפים את אגוזי הפקאן הגרוסים ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת בגודל 20*20 ומצננים במקרר 3-4 שעות, עד שהתערובת מתייצבת לחלוטין.
- מוציאים את התערובת מהתבנית וחותכים לריבועים בגודל 2*2.
- מגלגלים את הטראפלס החתוכים בקקאו, עד שהם מצופים היטב.
- מגישים בטמפרטורת החדר.
|
חזרה |