|
|
|
|
קבב מקסיקני
/ סבינה ולדמן
|
חומרים (2 מנות)
|
6 קבבים |
2 טורטיות |
1 תירס שלם |
2 כפות מיונז |
לגוואקמולי: |
1 אבוקדו בשל קצוץ דק |
1 פלפל צ'ילי חריף |
1/2 בצל סגול קצוץ דק |
1 כפית זרעי כוסברה |
2 כפות פטרוזיליה קצוצה |
2 כפות כוסברה קצוצה |
2 כפות בצל ירוק קצוץ |
מיץ מ-1 לימון |
1/4 כוס שמן זית |
מלח ופלפל |
לסלסה: |
1 עגבנייה קצוצה דק |
1/2 בצל סגול קצוץ דק |
2 שיני שום כתושות |
10 עלי נענע קצוצים דק |
5 כפות שמן זית |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- משמנים קלות את התירס, ממליחים ומפלפלים. צולים על הגריל עד שמשחים.
- מערבבים את רכיבי הגוואקמולי.
- מערבבים את רכיבי הסלסה.
- משמנים קלות את הקבבים וצולים עד לדרגת העשייה רצוייה.
- מעבירים את התירס לקרש חיתוך ומפרידים בעזרת סכין את הגרעינים.
- מניחים את הטורטיות על הגריל לכמה שניות מכל צד. מעבירים לצלחת הגשה. מורחים על כל טורטייה כפית מיונז, ומעל מניחים 2 כפות גדושות גוואקמולי. מפזרים בנדיבות את התירס הקלוי ומעליו מניחים את הקבבים. מתבלים כל קבב בכף סלסה עגבניות ומגישים מייד.
| חזרה | | |