|
|
|
|
תרנגול ממולא באורז ובשר טלה
/ רפי אהרונוביץ'
|
חומרים (4 מנות)
|
1 עוף טרי, שלם במשקל כ-2 ק"ג או אפילו עדיף 1 עוף מפולט מעצמות לגמרי (שישקול בערך חצי, אבל קל מאוד למלא אותו) |
1 כוס אורז |
400 גרם בשר טלה טחון, לא רזה במיוחד |
1/2 כפית מלח |
1/2 כפית פלפל |
1/2 כפית פפריקה מתוקה |
1 בצל קצוץ |
1/4 1 כוסות מים |
2 כפות צנוברים |
3 כפות + 1/2 כוס שמן זית |
אופן ההכנה |
- מתבלים את העוף מבפנים ומבחוץ במלח, פלפל ופפריקה.
- שוטפים את האורז במסננת ומשרים כ-15 דקות במים, מסננים.
- מחממים במחבת את שמן הזית, מזהיבים את הבשר ומטגנים מספר דקות. מערבבים פנימה את האורז המסונן, עוד מעט מלח ופפריקה ובוחשים עד שגרגרי האורז יצופו בשמן.
- מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-15-20 דקות.
- קולים את הצנוברים על מחבת יבשה מספר דקות ומוסיפים לאורז.
- ממלאים את העוף בתערובת, סוגרים את שני הצדדים, אפשר בקיסמים או בחוט תפירה.
- במחבת מוסיפים עוד כ-1/2 כוס שמן זית ומטגנים את העוף לאט לאט מכל הצדדים. מעבירים לתבנית, מחממים תנור ל-180 מעלות, צולים כ-35-40 דקות כשהחזה כלפי מעלה, הופכים וממשיכים עוד כ-45-50 דקות.
- מניחים על קרש או על צלחת הגשה, מצננים מספר דקות, מחלקים למנות ומגישים.
| חזרה | | |