שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תרנגול ממולא באורז ובשר טלה / רפי אהרונוביץ'


חומרים (4 מנות)
1 עוף טרי, שלם במשקל כ-2 ק"ג או אפילו עדיף 1 עוף מפולט מעצמות לגמרי (שישקול בערך חצי, אבל קל מאוד למלא אותו)
1 כוס אורז
400 גרם בשר טלה טחון, לא רזה במיוחד
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 בצל קצוץ
1/4 1 כוסות מים
2 כפות צנוברים
3 כפות + 1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה
  1. מתבלים את העוף מבפנים ומבחוץ במלח, פלפל ופפריקה.
  2. שוטפים את האורז במסננת ומשרים כ-15 דקות במים, מסננים.
  3. מחממים במחבת את שמן הזית, מזהיבים את הבשר ומטגנים מספר דקות. מערבבים פנימה את האורז המסונן, עוד מעט מלח ופפריקה ובוחשים עד שגרגרי האורז יצופו בשמן.
  4. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-15-20 דקות.
  5. קולים את הצנוברים על מחבת יבשה מספר דקות ומוסיפים לאורז.
  6. ממלאים את העוף בתערובת, סוגרים את שני הצדדים, אפשר בקיסמים או בחוט תפירה.
  7. במחבת מוסיפים עוד כ-1/2 כוס שמן זית ומטגנים את העוף לאט לאט מכל הצדדים. מעבירים לתבנית, מחממים תנור ל-180 מעלות, צולים כ-35-40 דקות כשהחזה כלפי מעלה, הופכים וממשיכים עוד כ-45-50 דקות.
  8. מניחים על קרש או על צלחת הגשה, מצננים מספר דקות, מחלקים למנות ומגישים.

 

חזרה