שלח להדפסה  
צמחוני

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אגרול תרד / דפנה שני

אגרול תרד מטוגן במילוי עלי תרד ואגוזי קשיו


חומרים (6 מנות)
1 חבילה דפי סיגרים קפואים, מופשרים
למלית:
5 כפות שמן זית או שמן בוטנים
כ-6 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף וקצוץ דק
400 גרם עלי תרד (אפשר קפוא)
5 כפות רוטב סויה
מלח וצ’ילי כתוש, לפי הטעם
50 גרם אגוזי קשיו, קלויים במעט שמן זית וקצוצים גס
2 כפות קמח
שמן לטיגון עמוק
להגשה:
רוטב סויה, ווסאבי, ג’ינג’ר קצוץ
רוטב חמוץ-מתוק
אופן ההכנה
  1. להכנת המלית, מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הג’ינג’ר ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את התרד, רוטב הסויה, מלח וצ’ילי ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות, עד שעלי התרד מתרככים והנוזלים מתאדים. מסירים מהאש, מוסיפים את אגוזי הקשיו ומערבבים.
  2. מערבבים את הקמח עם מעט מים ליצירת מעין דבק.
  3. פורשים עלה סיגר על משטח עבודה. מניחים 2 כפות מהמילוי בחלק התחתון של העיגול, מקפלים מעליו את השוליים משני הצדדים ומגלגלים לגליל. מורחים מעט מעיסת הקמח על השוליים הרחוקים ומהדקים.
  4. בסיר רחב, מחממים שמן לטיגון. כשהשמן חם מאוד, מטגנים את הגלילים עד שהם מזהיבים.
  5. מגישים עם רוטב סויה מעורבב עם מעט ווסאבי וג’ינג’ר קצוץ או עם רוטב פלפלים חמוץ-מתוק.
חזרה