קציצות תרד ושקדים
/ דפנה שני
קציצות טעימות עשויות מתרד, גבינת חלומי ושקדים
|
חומרים (6 מנות)
|
5 כפות שמן זית |
900 גרם עלי תרד, שטופים (אפשר גם קפוא, מופשר) |
מלח |
מעט אגוז מוסקט טחון |
פלפל לבן |
3 ביצים |
150 גרם גבינת חלומי, מרוסקת |
100 גרם שקדים, פרוסים (או פיסטוקים קצוצים גס) |
5 כפות זרעי פשתן טחונים או פירורי לחם |
שמן זית לטיגון |
אופן ההכנה |
- מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את התרד והתבלינים ומבשלים עד שעלי התרד מתרככים. מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
- במחבת רחבה מחממים מעט שמן זית. מניחים במחבת כפות מהתערובת. מטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות משני הצדדים.
- אפשר להכין מראש ולפני ההגשה לחמם בתנור.
- בפסח אפשר להחליף את פירורי הלחם בקמח מצה.
|
חזרה |