שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פרצלס רכים / חן שוקרון


חומרים (8 מנות)
1/2 4 כוסות (630 גרם) קמח
2 כפות (30 גרם) סוכר חום בהיר
1/2 2 כפיות (15 גרם) מלח
1/4 2 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים
70 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים פושרים
לבישול:
3 ליטר מים
4 חבילות (200 גרם) אבקת סודה לשתייה
לציפוי:
1 ביצה טרופה יחד עם כף מים
מלח גס
אופן ההכנה
  1. לקערת המיקסר מנפים את הקמח. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמרים ומערבבים עד להטמעה. מפעילים את המיקסר יחד עם וו הלישה, מוסיפים את קוביות החמאה ואת המים עד להיווצרות בצק. לשים כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך מאוד וגמיש. אם הבצק דביק מידי ונדבק לתחתית הקערה מוסיפים עוד כף אחת או שתיים של קמח ולשים היטב.
  2. משמנים את הקערה ומגלגלים בה את הבצק, כך שיצופה בשמן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת מטבח ומתפיחים למשך כשעה וחצי או עד שהבצק הכפיל את נפחו.
  3. מחממים תנור ל-220 מעלות ומביאים לרתיחה את המים בסיר גדול ורחב יחד עם הסודה לשתייה.
  4. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים (כ-135 גרם לכל חלק). יוצרים מכל חלק חבל דק וארוך בעובי אחיד של כ-1 ס"מ. יוצרים מהחבל צורת U ומצליבים את הקצוות כלפי מטה. מצליבים את הקצוות שוב אחת כנגד השנייה. מהדקים את הקצוות היטב לבצק על מנת שלא יפתחו במהלך הבישול והאפייה. מניחים את הבצק המעוצב בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכינים תבנית אפייה נוספת עם נייר אפייה משומן בתרסיס שמן או מוברש בשכבה דקה של שמן.
  5. מבשלים את הפרצלס במים המבעבעים למשך כ-30 שניות, עד שהבצק צף כלפי מעלה ותופח מעט. בכל פעם מבשלים פרצל אחד או שניים. מוציאים בעזרת תרווד ונותנים לשארית המים לטפטף חזרה לסיר.
  6. מניחים את הבצק המבושל בתבנית עם נייר האפייה המשומן, מברישים היטב בביצה טרופה ובוזקים מעט מלח גס. אופים כ-11 דקות או עד שהפרצלס מזהיבים. מצננים לפני שמפרידים מנייר האפייה.

 

חזרה