שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לביבות כרובית ברוטב יוגורט ונענע / אלומה בליליוס


חומרים (5 מנות)
ללביבות:
1 כרובית בינונית מחולקת לפרחים וקצוצה דק (בסכין ולא במעבד מזון)
200 גרם גבינה צפתית מפוררת
5-7 כפות פירורי לחם מקמח מלא
4-5 ביצים אורגניות
1/2 כפית מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב:
1 צרור נענע ללא גבעולים
2 שיני שום
1/2 חבילת עירית
1/4 צרור פטרוזיליה ללא הגבעולים
1 יוגורט עיזים או שמנת חמוצה
3 כפות מיונז איכותי
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1. מפרידים את הכרובית לפרחים וחולטים אותם במים חמים ומלח ל-4-5 דקות. הכרובית צריכה להישאר פריכה ולא רכה. מעבירים את הכרובית לקערה עם מי קרח כדי לעצור את הבישול של הכרובית. לאחר הקירור קוצצים את הכרובית דק בעזרת סכין ולא בעזרת מעבד מזון.
  2. מעבירים לקערה את הכרובית, גבינה צפתית, פירורי לחם, ביצים, מלח ופלפל ומערבבים בעזרת הידיים עד שהם הופכים לעיסה דביקה יחסית. בודקים שהעיסה יציבה דיה כדי שיהיה ניתן ליצור כדורים. במידה והעיסה יבשה מדי מוסיפים ביצה. במידה והעיסה רטובה מדי (לא דביקה) מוסיפים בכל פעם כף פירורי לחם.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים ב-2-3 כפות שמן זית.
  4. יוצרים כדורים מהעיסה כשהידיים רטובות, סוחטים אותם בין כפות הידיים ומנחים על נייר האפייה המשומן.
  5. מכניסים את התבנית לאמצע התנור ואופים עד להזהבה כ-20 דקות.
  6. לרוטב: מעבירים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים כ-2 דקות.
  7. מגישים את הלביבות כשהן חמות או בטמפרטורת החדר כשלצדן הרוטב. טובלים ואוכלים.

 

חזרה