שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טירמיסו / אורן בקר


חומרים
לרולדת הקקאו:
2 (110 גרם) ביצים
1/4 1 כפות (30 גרם) סוכר
1/2 כף (4 גרם) קקאו
2 כפות מחוקות (20 גרם) קמח
1 כף מחוקה (10 גרם) קורנפלור
לקרם מסקרפונה:
כוס (180 גרם) גבינת מסקרפונה
1/2 2 כפות (25 גרם) סוכר
2 כפות (18 גרם) אספרסו
6 כפות (60 גרם) סוכר
2 (40 גרם) חלמונים
1/3 כף (5 גרם) ג'לטין
3 כפות (30 גרם) מים
1/4 1 מיכלים (300 מ"ל) שמנת מתוקה
לשכבת בישקוטים:
5 בישקוטים
כ-1/2 כוס (150 סמ"ק) תמצית אספרסו או נס קפה חזק מדולל במים רותחים
אופן ההכנה
  1. רולדת הקקאו: מקציפים את הביצים והסוכר ביחד עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי.
  2. מערבבים את הקמח, קקאו וקורנפלור יחדיו ומנפים אותם.
  3. מקפלים את החומרים היבשים לתוך תערובת הביצים והסוכר ומערבבים עד שהם נטמעים היטב.
  4. משטחים את התערובת בתוך רינג בקוטר 21 ומכניסים לתנור שחומם לטמפ' של 200 מעלות למשך 4 דקות. מוציאים ומצננים.
  5. קרם מסקרפונה: במערבל ידני או במיקסר, מקציפים חלמונים עם 6 כפות סוכר לקצף יציב.
  6. את גבינת המסקרפונה מערבבים עם הסוכר והאספרסו לתערובת חלקה.
  7. בסיר כפול ממיסים את הג'לטין עם המים בחום בינוני.
  8. מוסיפים את החלמונים לתערובת הגבינה ומערבבים למסה חלקה.
  9. מוסיפים את הג'לטין המומס לתערובת הגבינה ומערבבים למרקם חלק.
  10. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים לתערובת הגבינה. יוצקים מעל התחתית מחצית מהמסה. את המחצית השנייה מאפסנים בצד.
  11. בישקוטים: טובלים את הבישקוטים באספרסו או נס קפה ומניחים על גבי תערובת הגבינה.
  12. יוצקים מעל שכבת הבישקוטים את מחצית המסה שנותרה ומקפיאים למשך שעתיים.
  13. לאחר שהעוגה קפאה, מחלצים אותה מהתבנית ומקשטים עם אבקת קקאו כהה או בהיר. מגישים קר.
חזרה