|
|
|
|
טירמיסו
/ אורן בקר
|
חומרים
|
לרולדת הקקאו: |
2 (110 גרם) ביצים |
1/4 1 כפות (30 גרם) סוכר |
1/2 כף (4 גרם) קקאו |
2 כפות מחוקות (20 גרם) קמח |
1 כף מחוקה (10 גרם) קורנפלור |
לקרם מסקרפונה: |
כוס (180 גרם) גבינת מסקרפונה |
1/2 2 כפות (25 גרם) סוכר |
2 כפות (18 גרם) אספרסו |
6 כפות (60 גרם) סוכר |
2 (40 גרם) חלמונים |
1/3 כף (5 גרם) ג'לטין |
3 כפות (30 גרם) מים |
1/4 1 מיכלים (300 מ"ל) שמנת מתוקה |
לשכבת בישקוטים: |
5 בישקוטים |
כ-1/2 כוס (150 סמ"ק) תמצית אספרסו או נס קפה חזק מדולל במים רותחים |
אופן ההכנה |
- רולדת הקקאו: מקציפים את הביצים והסוכר ביחד עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי.
- מערבבים את הקמח, קקאו וקורנפלור יחדיו ומנפים אותם.
- מקפלים את החומרים היבשים לתוך תערובת הביצים והסוכר ומערבבים עד שהם נטמעים היטב.
- משטחים את התערובת בתוך רינג בקוטר 21 ומכניסים לתנור שחומם לטמפ' של 200 מעלות למשך 4 דקות. מוציאים ומצננים.
- קרם מסקרפונה: במערבל ידני או במיקסר, מקציפים חלמונים עם 6 כפות סוכר לקצף יציב.
- את גבינת המסקרפונה מערבבים עם הסוכר והאספרסו לתערובת חלקה.
- בסיר כפול ממיסים את הג'לטין עם המים בחום בינוני.
- מוסיפים את החלמונים לתערובת הגבינה ומערבבים למסה חלקה.
- מוסיפים את הג'לטין המומס לתערובת הגבינה ומערבבים למרקם חלק.
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים לתערובת הגבינה. יוצקים מעל התחתית מחצית מהמסה. את המחצית השנייה מאפסנים בצד.
- בישקוטים: טובלים את הבישקוטים באספרסו או נס קפה ומניחים על גבי תערובת הגבינה.
- יוצקים מעל שכבת הבישקוטים את מחצית המסה שנותרה ומקפיאים למשך שעתיים.
- לאחר שהעוגה קפאה, מחלצים אותה מהתבנית ומקשטים עם אבקת קקאו כהה או בהיר. מגישים קר.
| חזרה | | |