|
חומרים
|
לבסיס העוגה: |
1/3 כוס (45 גרם) אבקת סוכר |
1 חבילה פחות כפית (90 גרם) חמאה |
1 כוס (135 גרם) קמח |
1 כף (10 גרם) קקאו כהה |
1 (20 גרם) חלמון |
3 כפות ריבת פירות יער |
למוס טראפלס שוקולד וגרנד מרינייה: |
1/2 7 חבילות (750 גרם) שוקולד מריר |
4 (80 גרם) חלמונים |
3/4 כוס (150 גרם) סוכר |
2 כפות (40 גרם) ליקר גרנד מרינייה |
3/4 3 מיכלים (900 מ"ל) שמנת מתוקה |
לקישוט: |
אבקת קקאו כהה |
אופן ההכנה |
- התחתית: מקרימים חמאה עם אבקת סוכר ואבקת קקאו מנופים במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הקמח המנופה עד שנוצר הבצק.
- מעבירים את הבצק למנוחה של כחצי שעה במקרר.
- מרדדים את הבצק ויוצרים עיגול בקוטר של תבנית 26 ס"מ. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, עד שהבצק אפוי אפייה מלאה.
- לאחר שהבצק התקרר, מרפדים תבנית בקוטר 26 ס"מ עם נייר כסף ומניחים את התחתית שהתקררה על גבי נייר הכסף.
- מורחים את ריבת פירות היער על גבי התחתית האפויה.
- מוס טראפלס שוקולד וגרנד מרינייה: בסיר כפול ממיסים את השוקולד.
- את החלמונים והסוכר טורפים יחדיו בקערה נפרדת.
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה
- מקפלים כרבע מכמות הקצפת לתוך השוקולד המומס. מוסיפים פנימה את החלמונים והסוכר וממשיכים לקפל. מוסיפים את יתרת הקצפת המתוקה והגרנד מרנייה ומקפלים למרקם חלק ואוורירי
- הרכבת העוגה: יוצקים 3/4 מהקרם לתוך התבנית ומכניסים למקפיא למשך כשעה. את שארית הקרם מורחים באמצעות מזלג או פלטה ליצירת דקורציה. מקשטים באבקת קקאו.
|
חזרה |