|
חומרים
|
לבסיס בראוניז: |
3/4 חבילה (70 גרם) שוקולד מריר |
1/2 חבילה + 1 כף (60 גרם) חמאה |
1 ביצה + 1 חלבון |
1/3 כוס (75 גרם) סוכר |
1/2 כפית וניל |
1 כפית (4 סמ"ק) תמצית אספרסו |
1/4 כוס (40 גרם) קמח |
קמצוץ מלח |
1/4 כפית (1/2 גרם) אבקת אפייה |
למוס גבינה: |
1 גביע (240 גרם) גבינה לבנה מסוננת |
3 כפות (30 גרם) סוכר |
1/2 כפית תמצית וניל |
1/2 כפית תמצית לימון או גרידת לימון |
1/3 כוס (70 גרם) סוכר |
2 (40 גרם) חלמונים |
6 גרם ג'לטין + 3 כפות (30 מ"ל) מים |
1 מיכל + 1 כף (270 גרם) שמנת מתוקה |
למוס שוקולד לבן ופסיפלורה: |
200 גרם שוקולד לבן |
1/2 3 כפות (40 גרם) שמנת מתוקה |
4 כפות (40 גרם) מחית פסיפלורה - להשיג בסופרמרקטים |
1/4 1 כפות (30 גרם) סוכר |
2 (40 גרם) חלמונים |
3 גרם ג'לטין + 1/2 1 (15 גרם) מחית פסיפלורה |
1/2 1 מכלים (370 גרם) שמנת מוקצפת רכה |
לקישוט העוגה: |
1 חבילה ג'ל שקוף או נפאז' נייטרלי |
2 כפות גרעיני פסיפלורה |
אופן ההכנה |
- בסיס בראוניז: ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול עד לקבלת תערובת חלקה.
- מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
- מקפלים את השוקולד לביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים פנימה את הקמח, המלח, אבקת האפייה, תמצית הווניל ולבסוף את האספרסו ומערבבים
- יוצקים את התערובת לתוך טבעת אפייה בקוטר 26 ס"מ ואופים בטמפ' של 170 מעלות במשך כ-15 דקות או עד שהעוגה נסדקת. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מוס גבינה: מערבבים ביחד את הגבינה, 3 כפות סוכר, תמצית הווניל והלימון עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקציפים את החלמונים עם 1/3 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
- ממיסים את הג'לטין והמים מעל סיר כפול או במיקרו עד לטמפרטורה חמימה (למי שיש מד חום- 65 מעלות).
- מוסיפים את הגבינה לחלמונים תוך כדי ערבוב ואחר כך את הג'לטין המומס.
- מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ומחברים אותה עם התערובת של הגבינה בתנועות קיפול. יוצקים את התערובת מעל בסיס הבראוניז ומקפיאים לכחצי שעה.
- מוס שוקולד לבן ופסיפלורה: מעל סיר כפול ממיסים את השוקולד הלבן.
- בסיר אחר מביאים לרתיחה את הסוכר (30 גרם), השמנת (40 גרם) והפסיפלורה (40 גרם) ויוצקים מעל השוקולד הלבן. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלמונים אחד-אחד ומערבבים.
- ממיסים את הג'לטין והפסיפלורה מעל סיר כפול ומוסיפים לתערובת השוקולד הלבן.
- מקציפים את השמנת הקצפה קלה ואוורירית ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים מעל שכבת הגבינה ומקפיאים למשך שעה לפחות.
- קישוט העוגה: מקשטים את העוגה עם נפאז' נייטרלי שקוף או ג'ל שקוף אותו מכינים עפ"י הוראות היצרן, המעורבב עם גרגירי פסיפלורה.
- מניחים את תערובת הנפאז'/ג'ל עם גרגירי הפסיפלורה מעל לעוגה כשהיא קפואה ומגישים את העוגה כשהיא מופשרת.
|
חזרה |