שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מוס קוקוס עם קרם פסיפלורה, מנגו ומרנג / נעמה שטייר, קונדיטורית "עמליה"


חומרים (6 מנות)
למרנג:
200 גרם חלבון
400 גרם סוכר
לקרם פסיפלורה:
200 גרם מחית פסיפלורה (אפשר קפוא)
3 (60 גרם) חלמונים
1 (75 גרם) ביצה
60 גרם סוכר
75 גרם חמאה
6 גרם אבקת ג'לטין
למוס קוקוס:
450 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם שבבי קוקוס
450 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת יציבה
75 גרם סוכר
10 גרם אבקת ג'לטין
להרכבה:
מנגו חתוך לקוביות (או פרי אחר)
נוזל וגרעינים מפסיפלורה טרייה
אופן ההכנה
  1. מרנג: מקציפים חלבון ומוסיפים לאט לאט סוכר עד לקצף יציב וחזק, מזלפים נשיקות קטנות ואופים במשך שעתיים בטמפרטורה של 90 מעלות ועוד שעתיים בתנור מכובה.
  2. קרם פסיפלורה: מוסיפים את אבקת הג'לטין לקערה קטנה עם כף של מים בטמפ' החדר. משרים כ-3-2 דקות, עד לריכוך.
  3. שמים בסיר את כל החומרים מלבד החמאה והג'לטין, ומחממים עד לטמפרטורה של 75 מעלות. מערבבים עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש ומצננים ל-40 מעלות. מוסיפים את הג'לטין המרוכך והחמאה, וטורפים במטרפה עד לקבלת תערובת חלקה לגמרי.
  4. מוס קוקוס: מוסיפים את אבקת הג'לטין לקערה קטנה עם כף של מים בטמפ' החדר. משרים כ-3-2 דקות, עד לריכוך.
  5. מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה עם שבבי הקוקוס. לאחר הרתיחה מסירים מהאש ומניחים בצד למשך שעתיים-שלוש, על מנת שהשמנת תקבל את הטעמים של הקוקוס.
  6. מסננים את השמנת משבבי הקוקוס ומשלימים לפי הצור עד שמקבלים 450 מ"ל.
  7. מחממים את השמנת שוב לסף רתיחה ואז מוסיפים פנימה את הג'לטין ואת הסוכר. מערבבים עד שהם נמסים היטב בנוזל. מסירים מהאש ומקפלים פנימה את השמנת המתוקה המוקצפת.
  8. הרכבה: מזלפים קרם פסיפלורה לתחתית כל כוס הגשה. מניחים 3-4 נשיקות מרנג וקוביות מנגו. מזלפים מעל מוס קוקוס ומעליו 3-4 נשיקות מרנג. מטפטפים מעט נוזל פסיפלורה ומגישים. 
חזרה