שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קינוח היער השחור / נעמה שטייר, קונדיטורית "עמליה"


חומרים (6 מנות)
לג'לי דובדבנים:
6 גרם אגר-אגר או ג'לטין
40 גרם סוכר
50 מ"ל מיץ דובדבנים
200 גרם דובדבנים קפואים
לקרם שוקולד:
250 מ"ל חלב
250 גרם שמנת מתוקה
5 (100 גרם) חלמונים
90 גרם סוכר
450 גרם שוקולד מריר 70%
לקצפת:
250 גרם שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
  1. לג'לי דובדבנים: מערבבים את האגר-אגר/ ג'לטין עם הסוכר, מרתיחים את נוזל הדובדבנים ומוסיפים לו את הסוכר והאגר אגר/הג'לטין ומערבבים היטב. מסירים מהאש, מוסיפים פנימה דובדבנים, יוצקים לתחתית הכוסות את התערובת ומעבירים לקירור עד להתייצבות, לפחות חצי שעה.
  2. לקרם השוקולד: מרתיחים שמנת וחלב, יוצקים את הנוזל החם על תערובת החלמונים והסוכר לאט-לאט תוך כדי ערבוב במטרפה.
  3. מחזירים את התערובת לסיר בה חיממנו את החלב והשמנת ותוך עירבוב רצוף בכף עץ מסמיכים את התערובת, התהליך לוקח 2-3 דקות.
  4. יוצקים את הנוזל החם על השוקולד ומערבבים בכף העץ עד לתערובת חלקה ומבריקה. יוצקים על ג'לי הדובדבנים ומעבירים לקירור להתייצבות לפחות למשך שעתיים.
  5. לפני ההגשה מזלפים קצפת מעל קרם השוקולד, מקשטים - ומגישים.
חזרה