|
|
|
|
קינוח היער השחור
/ נעמה שטייר, קונדיטורית "עמליה"
|
חומרים (6 מנות)
|
לג'לי דובדבנים: |
6 גרם אגר-אגר או ג'לטין |
40 גרם סוכר |
50 מ"ל מיץ דובדבנים |
200 גרם דובדבנים קפואים |
לקרם שוקולד: |
250 מ"ל חלב |
250 גרם שמנת מתוקה |
5 (100 גרם) חלמונים |
90 גרם סוכר |
450 גרם שוקולד מריר 70% |
לקצפת: |
250 גרם שמנת מתוקה |
2 כפות אבקת סוכר |
אופן ההכנה |
- לג'לי דובדבנים: מערבבים את האגר-אגר/ ג'לטין עם הסוכר, מרתיחים את נוזל הדובדבנים ומוסיפים לו את הסוכר והאגר אגר/הג'לטין ומערבבים היטב. מסירים מהאש, מוסיפים פנימה דובדבנים, יוצקים לתחתית הכוסות את התערובת ומעבירים לקירור עד להתייצבות, לפחות חצי שעה.
- לקרם השוקולד: מרתיחים שמנת וחלב, יוצקים את הנוזל החם על תערובת החלמונים והסוכר לאט-לאט תוך כדי ערבוב במטרפה.
- מחזירים את התערובת לסיר בה חיממנו את החלב והשמנת ותוך עירבוב רצוף בכף עץ מסמיכים את התערובת, התהליך לוקח 2-3 דקות.
- יוצקים את הנוזל החם על השוקולד ומערבבים בכף העץ עד לתערובת חלקה ומבריקה. יוצקים על ג'לי הדובדבנים ומעבירים לקירור להתייצבות לפחות למשך שעתיים.
- לפני ההגשה מזלפים קצפת מעל קרם השוקולד, מקשטים - ומגישים.
| חזרה | | |