|
|
|
|
קינוח פירות יער וקרם פיסטוק
/ נעמה שטייר, קונדיטורית "עמליה"
|
חומרים (6 מנות)
|
200 גרם תערובת פירות יער קפואים או טריים |
לקרם הפיסטוק: |
500 מ"ל חלב |
6 חלמונים |
125 גרם סוכר |
4 גרם קורנפלור |
2 כפות מחית פיסטוק |
לקרם מסקרפונה וניל: |
250 גרם קרם מסקרפונה |
2 ביצים |
80 גרם סוכר |
1 מקל וניל |
100 גרם שמנת מתוקה מוקצפת |
אופן ההכנה |
- קרם פיסטוקים: מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת מחית חלקה.
- מרתיחים חלב ומסירים מהאש. יוצקים לתוכו את החלמונים, הסוכר והקורנפלור ומחזירים לאש להסמכה תוך ערבוב רצוף. מוסיפים את מחית הפיסטוק ומניחים לצינון.
- לקרם מסקרפונה וניל: מערבבים את קרם המסקרפונה עם ביצים, סוכר ווניל, עד למסה חלקה, מקפלים פנימה את הקצפת.
- הרכבת המנה: בתחתית הכוס מזלפים קרם פיסטוק מעל קרם מסקרפונה וניל, ומעל פירות יער וקצת פיסטוקים.
| חזרה | | |