שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קראנץ ריקוטה / אורן בקר, השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי"

עוגה שאמנם היא לא דיאטטית אבל מתאימה למי שלא יכול או לא רוצה להשתמש בסוכר


חומרים (2 מנות)
לבצק בריוש:
2.5 (350 גרם) כוסות קמח
קורט מלח
5 שקיות של סוכרלייט או סוכרדיאט
1 כף גדושה (10 גרם) שמרים יבשים
3 (165 גרם) ביצים
2 חבילות (200 גרם) חמאה קרה מאוד
כ-6 כפות חלב (לפי הצורך)
1/2 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
למלית:
400 גרם ריקוטה
1/4 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה
1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
1/3 כוס (60 גרם) תחליף סוכר
1/2 גביע (125 גרם) גבינה 5%
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1 כפית תמצית וניל איכותית
לזיגוג:
1 כוס מים
1/2 כוס תחליף סוכר
1 כפית גרידת לימון
אופן ההכנה

המתכון מיועד ל - 2 תבניות אינגליש קייק:

  1. בצק בריוש: במיקסר עם וו לישה מערבבים את החומרים היבשים. לאחר מכן מוסיפים את תמצית הווניל, גרידת הלימון והביצים. כשאלו נטמעים בעיסה, מוסיפים חלב עד שנוצר גוש בצק וכל החומרים התאחדו.
  2. מוסיפים בהדרגה את החמאה עד לקבלת בצק חלק, אחיד ואלסטי. מחלקים לשני כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים ללילה במקרר.
  3. מילוי: מפוררים לקערת מיקסר את הריקוטה ותחליף הסוכר.
  4. מוסיפים את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, הווניל וגרידת הלימון ומערבבים. לבסוף, מוסיפים את הקורנפלור.
  5. הרכבה: בעזרת מערוך ועל משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעלה בעובי של חצי ס"מ.
  6. מורחים את מלית הריקוטה על העלה באופן אחיד ומגלגלים לרולדה.
  7. חותכים לרוחב וקולעים את העוגה, כמו צמות, ליצירת קראנץ'.
  8. מתפיחים את העוגה עד שמכפילה את נפחה.
  9. אופים בחום של 170 מעלות למשך כ-20 דקות.
  10. זיגוג: מביאים את כל החומרים לרתיחה ומסירים מהאש. עם סיום אפיית העוגה, מברישים את הסירופ על חלקה העליון של העוגה כדי לשמור על לחות.
חזרה