שלח להדפסה  
שבועות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות כרשה עם גבינה / אלומה בליליוס

קציצות כרשה טעימות מקמח מצה ועם הרבה גבינה


חומרים (24 מנות)
4 כרשים גדולות
1 תפוח אדמה גדול
200 גרם גבינה בולגרית/פטה
2 ביצים
3-4 כפות שמן זית
5-6 כפות קמח מצה
1 כפית פלפל שחור גרוס דק
1/2 כפית מלח או מלח לפי הטעם
2-3 כפות שמן זית למריחה על נייר האפייה
אופן ההכנה
  1. מנקים היטב את הכרשים וחותכים לאורך של 10 ס"מ (כלומר, כל גבעול כרשה יש לחלק ל 2-3 חלקים שווים) ומניחים בסיר עמוק.
  2. מקלפים את תפוח האדמה ומוסיפים לסיר עם הכרשים. ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עד שתפוח האדמה רך. זאת האינדיקציה הכי טובה לדעת שהכרשה התרככה גם כן.
  3. מעבירים את הכרשים ותפוח האדמה למסננת ומסננים כשעה או עד שהכרשים השילו מעליהן את רוב נוזלי הבישול.
  4. מעבירים את הכרשה ותפוח האדמה למעבד מזון עם להב וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את הגבינה וטוחנים בשנית בכמה פולסים עד למצב של עיסה שיש בה פירורים ברורים של גבינה.
  5. מעבירים את המסה לקערה ומוסיפים את הביצים, קמח המצה, המלח, הפלפל ו-4 כפות שמן זית ומערבבים היטב. הבלילה צריכה להיות יחסית רכה אך לא נוזלית.
  6. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים ב 2-3 כפות שמן זית בעזרת הידיים.
  7. בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג ומניחים על גבי נייר האפייה המשומן.
  8. אופים במשך 20 דקות או עד שפני הקציצות הופכות לצבע זהוב כהה. מגישים עם יוגורט חמצמץ.
חזרה