קציצות כרשה עם בקר
/ אלומה בליליוס
קציצות כרשה עם בקר טחון טעימות וכשרות לפסח
|
חומרים (28 מנות)
|
5 כרשים נקיות וקצוצות דק |
2-3 כפות שמן זית |
200-250 גרם בקר טחון |
2 ביצים |
5 כפות קמח מצה |
1 כפית מלח |
1 כפית פלפל שחור גרוס דק |
1/4 כפית אגוז מוסקט |
2-3 כפות שמן זית |
אופן ההכנה |
- מנקים היטב את הכרשים וקוצצים דק.
- במחבת חמה מטגנים את הכרשה על אש קטנה-בינונית עד שהכרשה מאבדת את נפחה ומקבלת צבע קרמל, כ-20 דקות.
- מניחים את הכרשה המטוגנת בקערה עם בשר הבקר, הביצים, קמח המצה והתבלינים, למעט שמן הזית, ולשים עד שהמסה אחידה ויציבה.
- מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים ב-2-3 כפות שמן זית בעזרת הידיים.
- בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג ומניחים על גבי נייר האפייה המשומן.
- אופים במשך 20 דקות או עד שפני הקציצות הופכות לצבע זהוב כהה.
|
חזרה |