שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות כרשה עם בקר / אלומה בליליוס

קציצות כרשה עם בקר טחון טעימות וכשרות לפסח


חומרים (28 מנות)
5 כרשים נקיות וקצוצות דק
2-3 כפות שמן זית
200-250 גרם בקר טחון
2 ביצים
5 כפות קמח מצה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס דק
1/4 כפית אגוז מוסקט
2-3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
  1. מנקים היטב את הכרשים וקוצצים דק.
  2. במחבת חמה מטגנים את הכרשה על אש קטנה-בינונית עד שהכרשה מאבדת את נפחה ומקבלת צבע קרמל, כ-20 דקות.
  3. מניחים את הכרשה המטוגנת בקערה עם בשר הבקר, הביצים, קמח המצה והתבלינים, למעט שמן הזית, ולשים עד שהמסה אחידה ויציבה.
  4. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים ב-2-3 כפות שמן זית בעזרת הידיים.
  5. בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג ומניחים על גבי נייר האפייה המשומן.
  6. אופים במשך 20 דקות או עד שפני הקציצות הופכות לצבע זהוב כהה.
חזרה