עוף פיקאטה (סקלופיני עוף עם צלפים)
/ דניה ויינר
סקלופיני עוף עם צלפים שמומלץ להגיש עם אורז לבן, פירה או פסטה
|
חומרים (4 מנות)
|
1/4 כוס קמח |
מלח |
פלפל |
500 גרם חזה עוף דק |
1/4 כוס שמן זית |
25 גרם חמאה |
3 כפות צלפים |
1 כוס יין לבן יבש |
2 כפות טימין טרי |
אופן ההכנה |
- מניחים את הקמח בצלחת ומתבלים במלח פלפל. מצפים את חזה העוף בשכבה דקה של קמח.
- מחממים את שמן הזית במחבת עד שהוא חם מאוד. מוסיפים את חזה העוף למחבת ומבשלים כמה דקות, עד להזהבה, הופכים פעם אחת. מוציאים את העוף לצלחת.
- באותה מחבת מבשלים את הצלפים והיין, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עד שהיין מצטמצם ל-1/3 מהכמות.
- מוסיפים את החמאה ואת העוף, מרתיחים שוב ואז מנמיכים את האש לעוד 5 דקות.
- מסירים מהאש, מפזרים עלי תימין ומגישים.
|
חזרה |