שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף פיקאטה (סקלופיני עוף עם צלפים) / דניה ויינר

סקלופיני עוף עם צלפים שמומלץ להגיש עם אורז לבן, פירה או פסטה


חומרים (4 מנות)
1/4 כוס קמח
מלח
פלפל
500 גרם חזה עוף דק
1/4 כוס שמן זית
25 גרם חמאה
3 כפות צלפים
1 כוס יין לבן יבש
2 כפות טימין טרי
אופן ההכנה
  1. מניחים את הקמח בצלחת ומתבלים במלח פלפל. מצפים את חזה העוף בשכבה דקה של קמח.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת עד שהוא חם מאוד. מוסיפים את חזה העוף למחבת ומבשלים כמה דקות, עד להזהבה, הופכים פעם אחת. מוציאים את העוף לצלחת.
  3. באותה מחבת מבשלים את הצלפים והיין, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עד שהיין מצטמצם ל-1/3 מהכמות.
  4. מוסיפים את החמאה ואת העוף, מרתיחים שוב ואז מנמיכים את האש לעוד 5 דקות.
  5. מסירים מהאש, מפזרים עלי תימין ומגישים.
חזרה