שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פסטה עם עיגולי זוקיני / מיכל וקסמן


חומרים (2 מנות)
1/2 חבילה פסטה אורצ'ייטה או פסטה קצרה אחרת
6 זוקיני דקים, טריים ומוצקים מאוד, פרוסים לפרוסות דקות
1/4 כוס ממי הבישול של הפסטה
3 כפות שמן זית
1 שן שום, פרוסה דק
1 פלפל שאטה יבש קצוץ (אפשר יותר אם אוהבים ממש חריף)
5-6 ענפים של תימין טרי, רק העלים
להגשה:
50 גרם פקורינו או פרמזן או 100 גרם פטה מפוררת
אופן ההכנה
  1. בסיר גדול מרתיחים מים לבישול הפסטה, ממליחים בנדיבות ומבשלים על פי הוראות היצרן.
  2. מחממים את השמן במחבת רחבה שתוכל להכיל את הזוקיני ואת הפסטה המבושלת.
  3. מטגנים את השום, הצ'ילי ופרוסות הקישואים, עד שהקישואים מתחילים להתרכך אבל נשארים נגיסים (אל-דנטה). מערבבים מדי פעם.
  4. מסננים את הפסטה המבושלת ושומרים 1/4 כוס ממי הבישול.
  5. מוסיפים את הפסטה החמה למחבת עם הקישואים, משקים ב-1/4 כוס ממי הבישול ששמרתם בצד ומערבבים בעדינות.
  6. מחלקים לצלחות הגשה, מגררים פרמזן או פקורינו או מפזרים פטה. מגישים מיד.

 

חזרה