|
|
|
|
פטוצ'יני ברוטב חמאת שום, יין לבן ועלי רוקט
/ אייל הרוש, השף של מסעדת בליני
|
חומרים
|
200 גרם פסטה פטוצ'יני |
200 גרם חמאה |
1/4 כוס פטרוזיליה |
1 ראש שום קלוף (או כף גדושה של שום כתוש) |
4 שיני שום שלמות |
שמן זית (כרבע כוס) |
1/2 כוס יין לבן |
1 כף עירית קצוצה |
מלח ופלפל |
רצועות פרמזן לעיטור |
אופן ההכנה |
- חמאת השום: במעבד מזון מכניסים את החמאה, השיניים מראש השום והפטרוזיליה. טוחנים עד לקבלת חמאה בצבע ירקרק ואחיד וללא גושים.
- את 4 שיני השום מכניסים לתוך כלי קטן חסין אש ומכסים בשמן זית. אופים למשך כ-7 דקות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות ומנקים את שיני השום מהשמן. (מומלץ לשמור את השמן המתובל ולעשות בו שימוש כשמן ארומטי)
- מבשלים בסיר את הפסטה למידת עשייה אלדנטה
- הרוטב: במחבת מטגנים 2 כפיות חמאת שום ואת 4 שיני השום
- מוסיפים את היין הלבן ומערבבים היטב לקבלת רוטב אחיד וסמיך
- מוסיפים למחבת את הפסטה, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את העירית הקצוצה
- מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בחופן עלי רוקט טריים וברצועות פרמזן.
| חזרה | | |