שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פטוצ'יני ברוטב חמאת שום, יין לבן ועלי רוקט / אייל הרוש, השף של מסעדת בליני


חומרים
200 גרם פסטה פטוצ'יני
200 גרם חמאה
1/4 כוס פטרוזיליה
1 ראש שום קלוף (או כף גדושה של שום כתוש)
4 שיני שום שלמות
שמן זית (כרבע כוס)
1/2 כוס יין לבן
1 כף עירית קצוצה
מלח ופלפל
רצועות פרמזן לעיטור
אופן ההכנה
  1. חמאת השום: במעבד מזון מכניסים את החמאה, השיניים מראש השום והפטרוזיליה. טוחנים עד לקבלת חמאה בצבע ירקרק ואחיד וללא גושים.
  2. את 4 שיני השום מכניסים לתוך כלי קטן חסין אש ומכסים בשמן זית. אופים למשך כ-7 דקות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות ומנקים את שיני השום מהשמן. (מומלץ לשמור את השמן המתובל ולעשות בו שימוש כשמן ארומטי)
  3. מבשלים בסיר את הפסטה למידת עשייה אלדנטה
  4. הרוטב: במחבת מטגנים 2 כפיות חמאת שום ואת 4 שיני השום
  5. מוסיפים את היין הלבן ומערבבים היטב לקבלת רוטב אחיד וסמיך
  6. מוסיפים למחבת את הפסטה, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את העירית הקצוצה
  7. מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בחופן עלי רוקט טריים וברצועות פרמזן.
חזרה