שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות שוקולד עם הפתעת חמאת בוטנים / חן שוקרון

עוגיות שוקולד נימוחות ממולאות בחמאת בוטנים ומצופות בסוכר.


חומרים (25 מנות)
לבצק השוקולד:
1.25 כוסות (175 גרם) קמח
1/4 כוס (35 גרם) אבקת קקאו
1/2 כפית סודה לשתייה
120 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן רגיל
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום כהה
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל
למלית:
1/2 כוס (140 גרם) חמאת בוטנים
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
לציפוי:
1/3 כוס סוכר
אופן ההכנה
  1. בצק השוקולד: מנפים יחד לקערה את הקמח, הקקאו ואבקת הסודה לשתייה. מערבבים היטב.
  2. בקערת המיקסר מערבלים היטב את החמאה ושני סוגי הסוכר. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל ומערבלים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. תוך כדי ערבול מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים ומערבלים רק עד להטמעה.
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים לקירור. בינתיים מכינים את המלית.
  4. המלית: מנפים לקערה את אבקת הסוכר, מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה במרקם של בצק רך ולא דביק מידי. (בשל הבדלים בין סוגי חמאת הבוטנים ייתכנו שינויים קלים בכמות אבקת הסוכר. יש להוסיף אבקת סוכר עד לקבלת עיסה רכה ולא דביקה מידי שניתן לעבד אותה בעזרת הידיים).
  5. יוצרים מהמלית 25 כדורונים ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  6. הרכבה וציפוי: מוציאים את בצק השוקולד מהקירור.
  7. יוצרים מהבצק 25 כדורים, גדולים מעט מכדורי חמאת הבוטנים. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  8. בעזרת הידיים משטחים כל כדור בצק שוקולד לעיגול שטוח ודק, מניחים במרכזו כדור של מלית חמאת בוטנים, סוגרים את קצוות בצק השוקולד על גבי המלית כך שיעטוף אותה מכל צדדיה, ומגלגלים בין הידיים לקבלת כדור שלם.
  9. מניחים בתבנית האפייה.
  10. מגלגלים את העוגיות בקערית קטנה של סוכר, כך שיצופו מכל צדדיהן ומחזירים לתבנית.
  11. משטחים את הכדורים לעובי של כ-1.5 ס"מ. אופים כ-7-9 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות עד להתייצבות.
  12. מצננים לחלוטין לפני ההגשה.
חזרה