|
|
|
|
סלט פלפלים קצת חריף
/ ניסים זיו
|
חומרים (4 מנות)
|
1 פלפל צהוב |
1 פלפל אדום |
2 פלפלים ירוקים חריפים |
1 בצל לבן |
12 שיני שום קלופות |
מיץ מ-1 לימון |
1/4 כוס שמן זית |
1 כף חומץ אורז |
1/2 2 כפות סוכר |
מלח |
פלפל לבן |
1 גבעול סלרי אמריקאי קצוץ |
אופן ההכנה |
- מושחים את הפלפלים בשמן זית ומניחים על הגריל. צולים היטב מכל הצדדים.
- חותכים את הבצל לפרוסות עבות, משמנים ומניחים על האש.
- עוטפים 8 שיני שום בנייר כסף ושמים על הגריל.
- את שאר השום פורסים ו/או קוצצים ושמים בקערה. מוסיפים את מיץ הלימון, שמן הזית, חומץ האורז, סוכר, מלח ופלפל ומערבבים.
- לאחר צליית הירקות אוטמים את הפלפלים בקופסה (10 דקות יספיקו) על מנת שנוכל לקלף אותם בקלות. מקלפים וחותכים אותם לפרוסות עבות.
- מוסיפים לקערה את הפלפלים החתוכים ואת שיני השום האפויות.
- מוסיפים את הסלרי הקצוץ ומגישים.
| חזרה | | |