שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קובה-ניה מודרנית / מיכל וקסמן


חומרים
250 גרם בשר טלה טרי מאוד (שלא עבר יישון) וללא שומן
1/4 בצל בינוני
2 קוביות קרח
קורט קינמון
1/3 כפית מלח גס
קורט פלפל שחור טחון טרי
1/2 עגבנייה
1/2 כוס בורגול דק
3/4 כוס מים רותחים
10 עלי נענע קצוצים קטן
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ קטן
שמן זית לזילוף
אופן ההכנה
  1. בקערה משרים את הבורגול במים עד שספג את כל המים והתנפח.
  2. מגררים את הבצל בפומפייה דקה, מערבבים אותו עם מלח, פלפל וקינמון ומניחים לעמוד בקערית.
  3. חותכים את בשר הטלה לחתיכות לא גדולות. מכניסים למעבד מזון עם קוביות הקרח וטוחנים עד לקבלת משחה חלקה.
  4. סוחטים את הבורגול משאריות הנוזלים. מערבבים אותו עם הבצל והתבלינים. סוחטים פנימה זרעים מחצי עגבנייה.
  5. מוסיפים את התערובת כולה אל משחת הבשר שבמעבד המזון. מעבדים הכל יחד בפולסים עד קבל משחה אחידה עם גרגריות עדינה של בורגול.
  6. מוציאים את המשחה לצלחת הגשה שטוחה. משטחים אותה באופן אחיד בעזרת מרית ומסמנים בה שבילים בעזרת שיניו של מזלג.
  7. מפזרים על פני הקובה-ניה את עלי הנענע והפלפל החריף שקצצתם. מזלפים על הכל שמן זית בנדיבות ואוספים אל הפה עם פיתה טרייה.
חזרה