|
|
|
|
קובה-ניה מודרנית
/ מיכל וקסמן
|
חומרים
|
250 גרם בשר טלה טרי מאוד (שלא עבר יישון) וללא שומן |
1/4 בצל בינוני |
2 קוביות קרח |
קורט קינמון |
1/3 כפית מלח גס |
קורט פלפל שחור טחון טרי |
1/2 עגבנייה |
1/2 כוס בורגול דק |
3/4 כוס מים רותחים |
10 עלי נענע קצוצים קטן |
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ קטן |
שמן זית לזילוף |
אופן ההכנה |
- בקערה משרים את הבורגול במים עד שספג את כל המים והתנפח.
- מגררים את הבצל בפומפייה דקה, מערבבים אותו עם מלח, פלפל וקינמון ומניחים לעמוד בקערית.
- חותכים את בשר הטלה לחתיכות לא גדולות. מכניסים למעבד מזון עם קוביות הקרח וטוחנים עד לקבלת משחה חלקה.
- סוחטים את הבורגול משאריות הנוזלים. מערבבים אותו עם הבצל והתבלינים. סוחטים פנימה זרעים מחצי עגבנייה.
- מוסיפים את התערובת כולה אל משחת הבשר שבמעבד המזון. מעבדים הכל יחד בפולסים עד קבל משחה אחידה עם גרגריות עדינה של בורגול.
- מוציאים את המשחה לצלחת הגשה שטוחה. משטחים אותה באופן אחיד בעזרת מרית ומסמנים בה שבילים בעזרת שיניו של מזלג.
- מפזרים על פני הקובה-ניה את עלי הנענע והפלפל החריף שקצצתם. מזלפים על הכל שמן זית בנדיבות ואוספים אל הפה עם פיתה טרייה.
| חזרה | | |