שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ניוקי כשר לפסח - מתכון בסיסי / ברנע שלס

מתכון בסיסי לניוקי תפוחי אדמה כשר לפסח


חומרים
1 קילו תפו"א
1 כוס מלח גס
1 ביצה + חלמון
100 גרם קמח תפו"א
100 גרם קמח מצה
20 גרם מלח דק
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
  1. מפזרים על תבנית אפייה את המלח גס ומניחים את התפו"א, אופים בתנור בטמפ' 180 מעלות למשך שעה.
  2. מרוקנים את התפו"א מתוכנם ומועכים עד שלא נשארים גושים.
  3. מערבבים את כל החומרים: ביצה, חלמון, הקמחים, המלח והשמן, עם התפו"א עד לקבלת גוש אחיד אשר ניתן לעבוד איתו.
  4. מחלקים לכדורים קטנים, מרדדים וקורצים לניוקי במידה הרצויה.
  5. מחממים סיר מים עם שתי כפות מלח, ברתיחה מכניסים את הניוקי. מוציאים כאשר הם צפים.
חזרה