ניוקי כשר לפסח - מתכון בסיסי
/ ברנע שלס
מתכון בסיסי לניוקי תפוחי אדמה כשר לפסח
|
חומרים
|
1 קילו תפו"א |
1 כוס מלח גס |
1 ביצה + חלמון |
100 גרם קמח תפו"א |
100 גרם קמח מצה |
20 גרם מלח דק |
2 כפות שמן זית |
אופן ההכנה |
- מפזרים על תבנית אפייה את המלח גס ומניחים את התפו"א, אופים בתנור בטמפ' 180 מעלות למשך שעה.
- מרוקנים את התפו"א מתוכנם ומועכים עד שלא נשארים גושים.
- מערבבים את כל החומרים: ביצה, חלמון, הקמחים, המלח והשמן, עם התפו"א עד לקבלת גוש אחיד אשר ניתן לעבוד איתו.
- מחלקים לכדורים קטנים, מרדדים וקורצים לניוקי במידה הרצויה.
- מחממים סיר מים עם שתי כפות מלח, ברתיחה מכניסים את הניוקי. מוציאים כאשר הם צפים.
|
חזרה |