שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק דגים וניוקי שומר / ברנע שלס


חומרים
למרק:
500 גרם דג בורי מפולט ונקי מעור ועצמות
10 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות
גזר חתוך לקוביות קטנות
בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
כרישה, חתוכה לטבעות
כוס יין
צרור פטוזיליה קצוצה
4 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות
שמן זית
לניוקי:
1 קילו תפו"א
1 כוס מלח גס
1 ביצה + חלמון
100 גרם קמח תפו"א
100 גרם קמח מצה
20 גרם מלח דק
2 שומר בינוני, נקי וחתוך לשמיניות
אופן ההכנה
  1. המרק: בסיר רחב מחממים 2 כפות שמן זית , מטגנים על אש קטנה את השום מוסיפים את הגזר, הבצל והכרישה ומאדים את הירקות עד ריכוך.
  2. מגבירים את האש ומוסיפים את היין לאחר שלוש דקות מוסיפים את העגבניות והדגים.
  3. מוסיפים מים חמים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
  4. מתבלים במלח פלפל ומוסיפים את הפטרוזיליה לפני ההגשה.
  5. הניוקי: מפזרים על תבנית אפייה את המלח גס ומניחים את התפו"א, אופים בתנור בטמפ' 180 מעלות למשך שעה.
  6. מרוקנים את התפו"א מתוכנם ומועכים עד שלא נשארים גושים.
  7. מערבבים את כל החומרים: ביצה, חלמון, הקמחים, המלח והשמן, עם התפו"א עד לקבלת גוש אחיד אשר ניתן לעבוד איתו.
  8. מחלקים לכדורים קטנים, מרדדים וקורצים לניוקי במידה הרצויה.
  9. מחממים סיר מים עם שתי כפות מלח, ברתיחה מכניסים את הניוקי. מוציאים כאשר הם צפים.
  10. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות את השומר, בתבנית מכוסה עם קצת שמן זית מלח ופלפל עד ריכוך (ניתן לבצע זאת באותו זמן שמבשלים את התפו"א).
  11. מסננים את השומר וטוחנים במעבד מזון, מוסיפים את התערובת הזו למתכון הניוקי.
  12. את הניוקי מוסיפים למרק דגים.
חזרה