|
|
|
|
מרק דגים וניוקי שומר
/ ברנע שלס
|
חומרים
|
למרק: |
500 גרם דג בורי מפולט ונקי מעור ועצמות |
10 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות |
גזר חתוך לקוביות קטנות |
בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות |
כרישה, חתוכה לטבעות |
כוס יין |
צרור פטוזיליה קצוצה |
4 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות |
שמן זית |
לניוקי: |
1 קילו תפו"א |
1 כוס מלח גס |
1 ביצה + חלמון |
100 גרם קמח תפו"א |
100 גרם קמח מצה |
20 גרם מלח דק |
2 שומר בינוני, נקי וחתוך לשמיניות |
אופן ההכנה |
- המרק: בסיר רחב מחממים 2 כפות שמן זית , מטגנים על אש קטנה את השום מוסיפים את הגזר, הבצל והכרישה ומאדים את הירקות עד ריכוך.
- מגבירים את האש ומוסיפים את היין לאחר שלוש דקות מוסיפים את העגבניות והדגים.
- מוסיפים מים חמים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
- מתבלים במלח פלפל ומוסיפים את הפטרוזיליה לפני ההגשה.
- הניוקי: מפזרים על תבנית אפייה את המלח גס ומניחים את התפו"א, אופים בתנור בטמפ' 180 מעלות למשך שעה.
- מרוקנים את התפו"א מתוכנם ומועכים עד שלא נשארים גושים.
- מערבבים את כל החומרים: ביצה, חלמון, הקמחים, המלח והשמן, עם התפו"א עד לקבלת גוש אחיד אשר ניתן לעבוד איתו.
- מחלקים לכדורים קטנים, מרדדים וקורצים לניוקי במידה הרצויה.
- מחממים סיר מים עם שתי כפות מלח, ברתיחה מכניסים את הניוקי. מוציאים כאשר הם צפים.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות את השומר, בתבנית מכוסה עם קצת שמן זית מלח ופלפל עד ריכוך (ניתן לבצע זאת באותו זמן שמבשלים את התפו"א).
- מסננים את השומר וטוחנים במעבד מזון, מוסיפים את התערובת הזו למתכון הניוקי.
- את הניוקי מוסיפים למרק דגים.
| חזרה | | |