|
|
|
|
ניוקי חצילים ברוטב עגבניות ובזיליקום פיקנטי
/ ברנע שלס
|
חומרים
|
לניוקי: |
1 קילו תפו"א |
1 כוס מלח גס |
1 ביצה + חלמון |
100 גרם קמח תפו"א |
100 גרם קמח מצה |
20 גרם מלח דק |
2 חצילים גדולים קלויים, מקולפים |
לרוטב: |
4 עגבניות חלוטות ומקולפות, חתוכות לקוביות ללא הגרעינים |
2 כפות רסק עגבניות |
1/2 כוס מים |
5 שיני שום פרוסות |
צרור עלי בזיליקום מופרדים ושטופים |
פלפל אדום חריף חתוך לטבעות |
שמן זית |
אופן ההכנה |
- הניוקי: מפזרים על תבנית אפייה את המלח גס ומניחים את התפו"א, אופים בתנור בטמפ' 180 מעלות למשך שעה.
- מרוקנים את התפו"א מתוכנם ומועכים עד שלא נשארים גושים.
- מערבבים את כל החומרים: ביצה, חלמון, הקמחים והמלח עם התפו"א עד לקבלת גוש אחיד אשר ניתן לעבוד איתו. טוחנים במעבד מזון את בשר החצילים ללא הקליפה ומוסיפים לתערובות. מחלקים לכדורים קטנים, מרדדים וקורצים לניוקי במידה הרצויה.
- מחממים סיר מים עם שתי כפות מלח, ברתיחה מכניסים את הניוקי. מוציאים כאשר הם צפים.
- הרוטב: במחבת גדולה מחממים שמן זית, מוסיפים את השום ופלפל חריף ומטגנים על להבה נמוכה, מוסיפים את עלי הבזיליקום, העגבניות ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הרסק והמים, מתבלים ומבשלים לעוד כ-10 דקות.
- מוסיפים את הניוקי ומגישים חם.
| חזרה | | |