|
|
|
|
ניוקי סלק בחמאת מרווה וקריספי כרישה
/ ברנע שלס
|
חומרים
|
לניוקי: |
1 קילו תפו"א |
1 כוס מלח גס |
1 ביצה + חלמון |
100 גרם קמח תפו"א |
100 גרם קמח מצה |
20 גרם מלח דק |
250 גרם של סלק צלוי מרוסק במעבד מזון |
לרוטב: |
כרישה חתוכה לרצועות דקות |
5 עלי מרווה |
2 שיני שום פרוסות |
כוס יין לבן |
100 גרם חמאה |
אופן ההכנה |
- הניוקי: מפזרים על תבנית אפייה את המלח גס ומניחים את התפו"א, אופים בתנור בטמפ' 180 מעלות למשך שעה.
- מרוקנים את התפו"א מתוכנם ומועכים עד שלא נשארים גושים.
- מערבבים את כל החומרים: ביצה, חלמון, הקמחים, המלח ומחית הסלק הצלוי עם התפו"א עד לקבלת גוש אחיד אשר ניתן לעבוד איתו.
- מחלקים לכדורים קטנים, מרדדים וקורצים לניוקי במידה הרצויה.
- מחממים סיר מים עם שתי כפות מלח, ברתיחה מכניסים את הניוקי. מוציאים כאשר הם צפים.
- לרוטב: במחבת גדולה מטגנים קלות את השום והמרווה, מוסיפים את הכרישה ומאדים עד ריכוך.
- מגבירים את האש, מוסיפים את היין הלבן, מצמצים כ-3 דקות ומוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב ומנמיכים את האש.
- מוסיפים את הניוקי מתבלים במלח פלפל לפי הטעם ומגישים.
| חזרה | | |